Ajankohtaista

Nämä mokkapalat eivät sovi lapsille!

Julkaistu:

Leivonnaiset
Jos kaipaat helppoa jälkiruokaohjetta viikonloppuun, kokeile salmiakkikossulla maustettuja mokkapaloja. Ne eivät tietenkään sovi lapsille.
Mokkapalat ovat yksi klassisimmista leipomuksista. Niitä tehdään nyt myös paljon, kun koulujen myyjäisrumba lähtee käyntiin. Mokkapalat onkin yksi Suomen googlatummista resepteistä.

Seuraavalla ohjeella tehtyjä mokkapaloja ei koulujen myyjäisiin tietenkään tehdä, mutta jos etsit helppoa herkkua aikuisten kesteihin, nämä voivat toimia.

Alkuperäisessä ohjeessa myös pohjaan tulee salmaria yhtä paljon kuin kahvia, mutta se voi olla hieman liikaa.

Salmiakkikossu-mokkapalat

Ainekset:

3 kananmunaa
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

3 dl sokeria

150 g voita sulatettuna

5 dl vehnäjauhoa

3 rkl tummaa kaakaojauhetta

2 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

1 dl kahvia

Kuorrutus:

5 rkl salmiakkikossua

5 rkl voita

4 dl tomusokeria

2 tl vaniljasokeria

7 rkl kaakaojauhetta

ripottele pinnalle Marianne-karamellirouhetta

Valmistusohjeet:

  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon sulatettu, hieman jäähtynyt voi.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ne siivilän läpi kahvin kanssa.
  3. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia.
  4. Valmista kuorrute.
  5. Kuumenna salmiakkikossua vähän ja sulata voi sen joukkoon. Lisää tomu- ja vaniljasokeri sekä kaakaojauhe. Sekoita tasaiseksi.
  6. Levitä pehmeä kuorrute jäähtyneelle piirakkapohjalle. Koristele heti marianne-rouheella.
  7. Leikkaa annospaloiksi.

Tässä myös perusohje:

Mokkapalat

200 g sulatettua voita

3 munaa

3 dl sokeria

2 dl täysmaitoa

5 dl vehnäjauhoja

1 ½ tl leivinjauhetta

1 ½ tl vaniliinisokeria

3 rkl tummaa, sokeroimatonta kaakaojauhetta

Päälle:

4 dl tomusokeria

5 rkl sulatettua voita

5 rkl vahvaa kahvia

1 rkl tummaa, sokeroimatonta kaakaojauhetta

1 tl vaniljasokeria

nonparelleja tai strösseliä koristeluun

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Sulata voi ja anna jäähtyä.
  3. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne maidon kanssa vuorotellen taikinaan. Lisää lopuksi sulatettu voi.
  4. Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille ja paista 13–15 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kuorrutuksen lisäämistä.
  5. Sekoita kuorrutuksen aineet keskenään. Kaada kuorrutus
  6. jäähtyneen kypsän pohjalevyn päälle tasaiseksi kerrokseksi.
  7. Ripottele pinnalle koristeet. Kun kuorrutus on kovettunut, leikkaa levy terävällä veitsellä annospaloiksi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt