Ajankohtaista

Uunilohi ylös- vai alaspäin uuniin? Hyvä niksi tekee siitä todella mehevän

Julkaistu:

Soppa365
Uunilohi kuuluu suomalaisten lempiruokien listalle. Kokeile tehdä se tällä kertaa hieman toisin. Pari niksiä ikisuosikin valmistamiseen on paikallaan.
Suurin osa meistä kypsentää lohifileen uunissa nahkapuoli alaspäin, jolloin pinta saa paahtua uunin lämmössä.

Kannattaa kokeilla valmistaa ikisuosikki vaihteeksi hieman toisin, nahkapuoli ylöspäin.

Nosta siis kalafilee uunivuokaan lihapuoli vuoan pohjaa vasten. Ensin filee saa paahtua uunissa ilman mitään höysteitä viitisen minuuttia, jolloin nahka rullautuu kalasta helposti irti.

Näin lohifilee on helposti lohkottavissa lautasille, eikä nahka tartu ikävästi kiinni vuokaan. Nahkasta ”kuorittu” lohifilee on myös helppo päällystää makua antavilla aineksilla.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kun lohifilee paahtuu nahkoineen uunissa, sekoita keskenään hunajaa, kokojyväsinappia ja murskattua valkosipulia. Viipaloi pötkö vuohenjuustoa.

Rullaa nahka kalasta irti, mausta kala suolalla ja mustapippurilla ja levitä päälle hunajasinappi. Asettele sitten pinnalle vuohenjuustoviipaleet hauskasti limittäin kalan suomujen tapaan.

Kypsennä uunissa vielä parikymmentä minuuttia. Runsasmakuinen ja muheva uunilohi ei kaipaa kastiketta.

Maailman helpoin vierasruoka on valmis.

Lue ohje kokonaisuudessaan Soppa365:sta!

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt