Ajankohtaista

Sikke teki jälkiruoan, joka hakkaa helppoudessaan kaikki muut: ”Se on melkein taikaa”

Julkaistu: , Päivitetty:

Sikke - ruokaa rakkaudella
Sikke teki oman versionsa trollkremistä, eli peikkovaahdosta. Se onnistuu keneltä tahansa.
Norjalaisilla on jälkiruoka, joka hakkaa helppoudessaan kaikki muut!

Nimikin sen kertoo – trollkrem, joka kääntyy jokseenkin peikkokreemiksi tai peikkovaahdoksi.

Mistä lie jälkiruoka on tämän nimen saanut. Kenties siitä, että herkku on niin helppo tehdä, että se on melkein taikaa...

Käytän tässä puolukoita, koska ne ovat nyt sesongissa, mutta alkuperäisessä reseptissä taitaa olla karpaloita. Mitkä tahansa marjat käyvät.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Aineksiakin on vain muutama ja valmistus onnistuu tumpeloltakin!

Tämän ohjeen määrästä tulee noin kuusi annosta riippuen tarjoiluastioiden koosta.

Trollkrem, eli peikkovaahto

2 munanvalkuaista

1 dl sokeroitua puolukkahilloa

1 dl puolukoita

ripaus vaniljasokeria


Lisää valkuaiset ja puolukkahillo kulhoon ja vispaa, kunnes vaahto on muodostunut.

Kääntele lopuksi vaahtoon tuoreet marjat, mutta jätä muutama myös koristeeksi.


Minä karamellisoin koristeeksi käyttämäni tuoreet puolukat nopeasti: Sulatin desin sokeria hitaasti kuivalla pannulla ja kun sokeri muuttui kullankeltaiseksi, lisäsin puolukat ja sekoitin nopeasti.

Se on siinä.


Kerran viikossa Ilta-Sanomien verkkosivuille palstaa kirjoittava Sikke Sumari antaa käteviä vinkkejä kotikeittiöön ja kertoo keittiökuulumisiaan.

Sikke Sumari on helsinkiläinen ruokakirjailija ja tv-kokki. Hän emännöi kokkikursseja Saarenmaalla, harrastaa sauvakävelyä, maailmanmatkailua, ruokatoreilla luuhaamista ja keittokirjoja.

Siken päämääränä on saada suomalaiset perheet saman ruokapöydän ääreen niin usein kuin mahdollista. Siksi Sikke tarjoaa resepteissään helppoa ja nopeaa kotiruokaa, joka on aina maistuvaa.

Juttua muokattu 10.9. klo 10.40: Täsmennetty teko-ohjeita.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt