Ajankohtaista

Helppo punajuuririsotto on syksyn uusi lempiruokasi

Julkaistu:

Soppa365
Upean punainen punajuuririsotto on herkullista sellaisenaan ja lisukkeena.
Risoton tekotapa poikkeaa hieman italialaisesta tyylistä, mutta lopputulos on herkullisen pehmeää.

Punajuuririsotto kuuluu niihin ruokiin, jotka inspiroivat viikonloppuna mutta toimivat myös arkena.

Kun raastat punajuuret hienoksi, ne kypsyvät nimittäin samassa ajassa kuin riisikin. Jos omistat monitoimikoneen, se kannattaa kaivaa esiin, koska punajuurten raastaminen käy helpoimmin monitoimikoneen raastinterällä.

Tekotapa on tuttu kaikille, jotka ovat kokanneet joskus italialaista, pehmeän liemevää risottoa. Valmistukseen tarvitset korkeareunaisen paistokasarin, jossa onnistuu sekä ainesten kuullotus että hauduttaminen. Aluksi sipulia ja valkosipulia kuullotetaan öljyssä. Joukkoon kaadetaan riisi ja jatketaan kuullottamista, kunnes riisi on muuttunut läpikuultavaksi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Tässä vaiheessa joukkoon lisätään punajuuriraaste, kasvisliemikuutio ja kiehautettua vettä. Italialaisesta risotosta poiketen vettä lisätään heti reilusti eikä pienin lorauksin. Näin varmistetaan, että punajuuriraaste alkaa kypsyä saman tien.

Kun risotto kiehuu, lämpöä voi alentaa ja antaa ruuan poreilla kannen alla kymmenisen minuuttia. Haudutuksen aikana lisätään myös vahvat yrtit, pippuri ja suola, jotta niiden maut ehtivät imeytyä risottoon. Vielä vajaat kymmenen minuuttia, pari lorausta vettä ja risotto on kypsää.

Tähän risottoon ei lisätä viiniä, vaan riittävä hapokkuus saadaan lorauksella sitruunamehua. Lopuksi lisätään myös voita, parmesaania ja hunajaa, joka pyöristää maut yhteen.

Kaiken kruunaa nokare pehmeää vuohenjuustoa. Syksyn lempikasvisruoka on syntynyt!

Katso ohje kokonaisuudessaan: Soppa365

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt