Ajankohtaista

Viiden aineksen klassikkopasta! Carbonara on helppoa himoruokaa

Julkaistu:

Soppa365
Pekoninen ja kermainen pasta alla carbonara on monen lempiruokaa. Harva tulee ajatelleeksi, kuinka helppoa sen valmistus onkaan! Tarvitset vain viisi ainesta, suolan ja pippurin.
Jos et ole vielä koskaan valmistanut pasta carbonaraa, on aika ottaa resepti haltuun. Kaiken ydin on pekoni.

Suikaloi paketillinen pekonia, kumoa kylmään pannuun ja paista rapeaksi ahkerasti käännellen. Siirrä pannu pois levyltä.

Keitä sitten pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Tähän klassikkopastaan valitaan usein spagetti, mutta yhtä hyvin tarkoitukseen sopii tagliatelle tai joku muu pasta, joka löytyy valmiina keittiösi kaapista. Herkuttelijan valinta on täyteläinen kananmunapasta.

Kastike valmistuu sekoittamalla munat, kerma ja parmesaani tai pecorinojuusto keskenään. Vatkaa ensin munien rakenne rikki ja lisää joukkoon muut ainekset. Useimmissa carbonaraohjeissa ei käytetä kermaa lainkaan, mutta loraus ei ole pahitteeksi, ellet erityisesti halua välttää kermaa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kun pasta on kypsää, valuta se, kumoa takaisin kattilaan ja lisää paistetut pekonit. Odota pieni hetki ennen kuin lisäät muna-kermaseoksen. Tarkoituksena nimittäin on, että kuuma pasta kypsentää munaseoksen pehmeäksi. Kiehuvasta vedestä vastavalutettu pasta tekee munista kokkelia, jolloin seos ei toimita kastikkeen virkaa enää yhtä hyvin.

Mausta pasta suolalla ja rouhi pinnalle runsaasti mustapippuria. Ripottele päälle juustoa ja nauti heti, kun pastan maku on pehmeimmillään.

Katso ohje kokonaisuudessaan: Soppa365

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt