Ajankohtaista

Täydellistä leivän päällä! Tee pienistä sienistä ihana herkku

Julkaistu:

Soppa365
Kuivan kesän jälkeen moni ennusti huonoa sienisyksyä. Sateen jälkeen kannattaa kuitenkin mennä metsään, sillä kantarellisato voi yllättää.
Pienistä sienistä syntyy vaikka helppo tartar.

Sieniretken jälkeen ei välttämättä jaksa heti laittaa ruokaa. Mutta kuinka hyvältä maistuukaan ruisleipä, jonka päällä on kermaista sienitäytettä.

Valitse hiukopalaan korisi pienimmät sienet, jotka voi käyttää pilkkomatta. Harjaa ne puhtaiksi tai huuhtaise kevyesti, jos tarpeen. Paista sieniä kuumassa pannussa sellaisenaan, jolloin enin neste haihtuu.

Lisää sitruunamehua ja anna sen haihtua. Kumoa sienet kulhoon, lisää hienonnettua sipulia ja yrttejä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Lohi tekee tästä tartarista ruokaisan. Käytä vain ehdottoman tuoretta kalaa, jonka voit käyttää kypsentämättä sushin tapaan. Lisää suolaa ja smetanaa ja siirrä seos jääkaappiin maustumaan. Nauti tartar rapeaksi paahdetun ruisleivän tai keitettyjen perunoiden kanssa.

Sieni-lohitartarin ohjetta voi hyvin muunnella oman maun mukaiseksi. Tässä ohjeessa sieniseos maustetaan tillin lisäksi hauskasti rosmariinilla ja kuminalla, mutta voit yhtä hyvin vaihtaa ne tutumpiin pippuriin ja ruohosipuliin.

Lohen voit jättää pois, jos lisäät kantarellien määrää. Mutta älä vaihda smetanaa ainakaan kevytversioihin.

Pieni määrä täysrasvaista smetanaa pitää huolen sekä tartarin herkullisesta kermaisuudesta että paksusta rakenteesta.

Lue ohje kokonaisuudessaan: Soppa365

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt