Tähän herkkuun kuluu kunnolla omenoita! Ihana omenavispipuuro valmistuu samalla vaivalla kuin omenasose - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Tähän herkkuun kuluu kunnolla omenoita! Ihana omenavispipuuro valmistuu samalla vaivalla kuin omenasose

Omenoista syntyy kuohkea ja lempeänmakuinen vispipuuro.

Julkaistu: 4.9.2018 7:00

Lempeä ja kuohkea omenavispipuuro on ihana syysherkku, johon saat uppoamaan kilokaupalla omenoita.

Kätevintä on tehdä vispipuuro samalla, kun teet kattilallisen omenasosetta.

Monin paikoin omenapuut pursuavat nyt hedelmiä. Kätevin tapa säilöä omenat on soseuttaa ne. Omenasoseeseen ei tarvita välttämättä sokeria lainkaan. Lisäksi sose menee pieneen tilaan ja on siksi helppo pakastaa rasioissa.

Omenasosetta keittäessä on helppo valmistaa vispipuuroa, ikään kuin sivutuotteena.

Tee näin: Pese pari-kolme kiloa omenoita ja leikkaa ne kuorineen lohkoiksi kattilaan niin, että siemenkota jää jäljelle. Lisää loraus vettä ja kuumenna kiehuvaksi.

Keitä keskilämmöllä kannen alla, kunnes omenat ovat pehmeitä. Kauho välillä, jotta päällimmäiset omenat siirtyvät kypsymään kattilan pohjalle. Soseuta pehmeät omenat sauvasekoittimella. Kaada osa omenasoseesta talteen toiseen astiaan, mutta jätä kattilaan litra sosetta vispipuuron valmistusta varten.

Lisää vettä ja kuumenna kiehuvaksi. Vispilöi joukkoon mannasuurimot ja keitä kypsäksi välillä sekoittaen. Mausta keittämisen aikana sokerilla, suolalla ja kanelilla.

Anna puuron jäähtyä ennen kuin vatkaat sen sähkövatkaimella kuohkeaksi. Näin puuro vaahtoutuu nopeammin, siitä tulee kuohkeampaa ja kestävämpää. Voit nopeuttaa puuron jäähtymistä siirtämällä kattilan kylmävesihauteeseen tiskialtaaseen.

On makuasia, haluaako vispipuuroa nauttia vastavaahdotettuna vai jääkaappikylmänä, jolloin sen rakenne on muuttunut lohkeavan pehmeäksi. Joka tapauksessa valmis vispipuuro kannattaa säilyttää jääkaapissa. Jääkaappikylmä vispari kuuluu myös koululaisten suosikkivälipalojen joukkoon.

Katso ohje kokonaisuudessaan Soppa365:sta!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit