Ajankohtaista

Sikke teki taivaallisen kanttarellipiirakan – kokeile kotona jo tänään

Julkaistu:

Sikke - ruokaa rakkaudella
Siken kanttarellipiirakassa maistuu myös homejuusto.
Ennustivat, ettei sieniä tule! No tulihan niitä – siis piirakan tekoon!

Tämä on perinteinen sekä helppo, ja siitä on hyvä aloittaa.

Kanttarellipiirakka

Pohja:

3 dl vehnäjauhoja

½ tl suolaa
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

150 g kylmää voita

1–2 rkl jääkylmää vettä
  1. Lisää jauhot ja suola tehosekoittimen kulhoon ja pyöräytä sekaisin.
  2. Lisää voi sokeripalan kokoisina kuutioina ja pyöräytä nopeasti taikinaksi. Lisää lusikallinen kylmää vettä ja vielä toinenkin jos tuntuu, ettei taikina synny ilman.
  3. Anna taikinan tekeytyä jääkaapissa tunnin verran. Painele se sen jälkeen 24 senttimetrisen vuoan pohjalle ja reunoille. Älä kuitenkaan tee liian korkeita reunoja, kuten minä tein. Ne vain murtuvat lopulta!
  4. Pistele taikinaa haarukalla ja esipaista pohjaa vartin verran 200-asteisessa uunissa.

Täyte:

1 litra puhdistettuja kanttarelleja pilkottuna. Jätä pienet sienet kokonaisiksi.

1 keltasipuli silputtuna

voita paistamiseen

100 g mietoa homejuustoa

3 kananmunaa

1 dl maitoa

1 dl kermaa

1 oksa timjamia (vain lehdet)

ripaus suolaa ja pari rouhaisua mustapippurimyllystä
  1. Kypsennä sieniä kuivalla pannulla hetki niin, että neste haihtuu. Lisää sitten pannulle voi ja sipulisilppu ja kypsennä, kunnes sipuli on pehmennyt ja sienet ovat rapeita.
  2. Jätä jäähtymään.
  3. Yhdistä kerma, maito ja kanamunat ja mausta suolalla, pippurilla ja timjamilla.
  4. Täytä esipaistettu pohja sieni-sipulipaistoksella, lisää juusto kuutioina ja lopuksi kermamaito.
  5. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes täyte on kohonnut ja kypsä.

Kerran viikossa Ilta-Sanomien verkkosivuille palstaa kirjoittava Sikke Sumari antaa käteviä vinkkejä kotikeittiöön ja kertoo keittiökuulumisiaan.

Sikke Sumari on helsinkiläinen ruokakirjailija ja tv-kokki. Hän emännöi kokkikursseja Saarenmaalla, harrastaa sauvakävelyä, maailmanmatkailua, ruokatoreilla luuhaamista ja keittokirjoja.

Siken päämääränä on saada suomalaiset perheet saman ruokapöydän ääreen niin usein kuin mahdollista. Siksi Sikke tarjoaa resepteissään helppoa ja nopeaa kotiruokaa, joka on aina maistuvaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt