Ajankohtaista

Ruokaa isommalle porukalle? Tämä ainakin on riittävä määrä yhtä juhlijaa kohden

Julkaistu:

Juhlat
Oli sitten kyseessä juhlat kotona tai mikä tahansa isomman porukan muonitus, tarjonnan riittävyys saattaa mietityttää.
Jos on tiedossa juhlat, mökkireissu tai mikä tahansa isomman porukan keskitys, tarjottavien ruokien riittävyys saattaa mietityttää kestien järjestäjää.

Ruokatieto.fi on listannut hyvät ohjeet isomman porukan syömisten laskemiseen. Ohjeissa pyritään saavuttamaan tilanne, jossa tarjottavia ei ole liian vähän, mutta ruokaa ei kuitenkaan jäisi liikaa yli.

Sivuston mukaan yhtä henkeä kohden ruokaa varataan kokonaisuudessaan noin 400 grammaa. Tähän voi sisältyä useampaa sorttia vaihtoehtoja.

Ruokatiedon sivuilla muistutetaan lisäksi, että nuoret syövät yleensä enemmän kuin vanhemmat ihmiset ja lapset vähemmän kuin aikuiset.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kylmempänä vuodenaikana juomia myös kuluu vähemmän kuin kesällä.

Sivuilla on listattu tyypillisimpien ruokalajien riittävyys yhtä henkilöä kohden:

Laatikkoruoka 300–350 g

Keitto 2,5–3 dl

Savustettu lohi/siika 150–200 g

Kastike 150–200 g

Salaatti 150–250 g

Paisti 100–150 g

Keitetty peruna 2–3 kpl, 200 g

Perunamuusi 250 g

Ranskanperuna 150 g

Leipä 20–40 g

Juustotarjotin 100 g, 2–4 lajia

Voileipäkakkua n. 1 cm viipale/henkilö

Onnittelujuomaa 1,5 dl/vieras

Lisäksi Paulig kertoo sivuillaan, että kahvia kannattaa varata seuraavasti:

n. 8 kuppia: 1,5 dl (65 g) kahvijauhetta

n. 16 kuppia: 3 dl (130g) kahvijauhetta

n. 33 kuppia: 6 dl (260g) kahvijauhetta

n. 65 kuppia: 12 dl (500 g) kahvijauhetta

Tavallisesti suodatinkahvipaketissa kahvijauhetta on noin 500 grammaa.

Lähteet: Ruokatieto.fi ja Paulig.fi

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt