Ajankohtaista

Muista 3 niksiä ja kokkaat elämäsi parhaan jauhelihakastikkeen

Julkaistu:

Soppa365
Kokki Serko Rantasen jauhelihakastike on oodi kunnon kotiruualle. Onnistumisen takana on kolme niksiä.
Muistatko, miten hyvältä maistuu ruskea kastike? Jos kokkaat Serko Rantasen ohjeella, voit päästä makumuistosi ytimeen.

Tärkeää on ruskistaa jauhoja riittävän kauan, riittävässä rasvassa ja riittävän alhaisella lämmöllä, jotta ne eivät pääse palamaan. Päälle lisätään lihalientä. Jos et ole vihkiytynyt lienten keittelyyn, voit käyttää lorauksen valmista fondia ja kiehuvaa vettä.

Ruskean kastikkeen lisäksi tässä jauhelihakastikkeessa on toinenkin makuun vaikuttava seikka. Sipulia ja valkosipulia kuullotetaan pitkään ja hartaasti, jolloin sipulit makeutuvat.

Ohjeessa kehotetaan raastamaan sipulit, mutta yhtä hyvin voit leikata ne terävällä veitsellä aivan hienoksi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kolmas niksi on jauhelihan ruskistaminen. Paista siis jauheliha kauniin ruskeiksi muruiksi, älä anna sen vain kiehua pannulla kypsäksi. Paras tapa paistaa jauheliha hyvin on ottaa paketti ajoissa huoneenlämpöön ennen ruuanvalmistusta. Näin liha ei jäähdytä pannua vaan alkaa paistua saman tien.

Yhdistä kastike, sipulit ja jauhelihat. Lisää kermaa ja anna hautua vielä hetki.

Parempaa särvintä keitetyille perunoille saa hakea.

Lue ohje kokonaisuudessaan Soppa365:sta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt