Karjalan prikaatin taistelijat paljastavat lempiruokansa: uunimakkara, pastat, kedab (luit oikein, se on kedab)... - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Karjalan prikaatin taistelijat paljastavat lempiruokansa: uunimakkara, pastat, kedab (luit oikein, se on kedab)...

Makkara on Vekaranjärven varusmiesten ykkösruoka.

24.8.2018 14:40

Vekaranjärven varusmiesten lempiruokalista noudattelee tukevaa linjaa: paljon energiaa, rasva ei ole ongelma.

Artikkelin videolla varusmiehet kertovat lempiruoistaan.

Varuskuntaravintola Linnan ravintolapäällikkö Susanna Nurmilaukas kertoo, että suosituimpien aterioiden listalla on makkara- ja liharuokia – esimerkiksi makaronilaatikkoa ja lihapullia. Myös hernekeitto ja pannukakut keräävät vuodesta toiseen hyvää palautetta.

Linna järjestää makkaran suosiosta huolimatta kerran viikossa kasvisruokailun.

– – Vastaanotto (kasvisruokailun) on ollut vaihtelevaa. Moni on toivonut kasvisruokaa ja ollut tyytyväinen. Sitten on tullut palautetta, jossa on kritisoitu sitä, että kasvisruoassa ei ole proteiinia. Sitä kyllä on, Nurmilaukas kertoo.

Yle kertoi tällä viikolla, että armeijan ruokalistoille tulee syksystä lähtien kaksi pelkkää kasvisruokaa sisältävää ruokailua viikossa. Puolustusvoimien ruokahuollosta vastaava Leijona Catering perustelee päätöstä kasvisruoan terveellisyydellä ja lihatuotannon vaikutuksilla ilmastonmuutokseen.

Päätöstä ovat ehtineet kritisoida PS-nuoret ja Lännen Medialle puolustusministeri Jussi Niinistö (sin.).

Jääkäri Mikael Willström lapioi Linnan pöydässä hernekeittoa lautaseltaan. Käynnissä on yksi päivän palvelusajan rauhallisista hetkistä. Willströmin mukaan ruoka ei ole jäänyt armeijassa lautaselle ainakaan maun vuoksi.

– Lempiruokaa ovat varmaan uunimakkarat ja kaikki pastat. Armeijassa ei ole vielä tullut oikeastaan mitään sellaista ruokaa vastaan, josta en olisi tykännyt.

IS vertaili varusmiesten ja sivareiden ruokia. Voit lukea jutun täältä.

Willströmin kanssa ruokaileva Alex Patvikko luettelee omat lempiruokansa tarkasti. Hän on tyytyväinen etenkin siitä, että varuskuntaravintola Linnassa ruoka vaihtuu jokaisella aterialla.

– Täällä lempiruokia ovat erilaiset pastat ja kanakeitto. Kanakeitosta tykkään ihan sikana. Täällä on paljon eri ruokailuvaihtoehtoja. Ruoka vaihtuu joka päivä.

Jääkärit Mikael Willström ja Alex Patvikko kertovat syövänsä mielellään uunimakkaraa ja kanakeittoa.­

Vekaranjärvellä torstai on perinteiseen tapaan hernekeittopäivä. Alikersantti Reetta Aho on jättänyt keiton väliin ja korvannut sen leivällä.

– Vähän on alkanut mennä maku, kun on puoli vuotta jo syönyt hernekeittoa. Tässä on kuitenkin tämä leipä.

Ahon lempiruoka tarjoillaan sotilaskodin puolella.

– Kyllä se taitaa olla tuolta Kar Pizzasta sotkun puolelta.

Sotilaskodin tiloissa toimivassa pizzeriassa myydään edullisia pizzoja. Sotilaskoti ei kilpaile varuskuntaravintolan kanssa, vaan tarjoaa vaihtelua palvelusajan ulkopuolelle.

Alikersantit Alex Tuovinen ja Reetta Aho ovat saaneet jo tarpeekseen hernekeitosta. -Kyllä tätä nälkään syö, Tuovinen summaa.­

Vekaranjärven sotilaskodin pizzat on nimetty varusmiesten toiveiden mukaan.­

Vekaranjärven varusmiehet ovat ehtineet jo tottua toistuviin kasvisruokailuihin. Kedab-kastikkeen nimellä kulkeva ruoka herätti alikersantti Alex Tuovisen mukaan aluksi lievää hämmennystä. Osa varusmiehistä odotti kastiketta kebablihalla.

– Se olikin sellainen kasviskastike. Se on hyvää. Ihan oikeasti, Tuovinen toteaa.

Jääkäri Jesse Turunen pitää monen muun tavoin liharuoasta. Lomilla hän kertoo odottavansa aivan tavallista kotiruokaa.

– Lomilla syödään sitä, mitä äiti tekee, ihan tavallisia kotiruokia.

Lomilla jääkäri Jesse Turusta odottavat tavalliset kotiruoat. Hernekeitto on yksi Turusen lempiruoista armeijassa.­

Jääkäri Joonas Räsänen luottaa lomilla myös italialais- ja turkkilaistaustaisiin makuihin.

– Kyllä pizza ja kebab kelpaavat aina.

Intin lempiruoista Räsäsellä on selkeä näkemys.

– Kaikki liharuuat, kun täällä on niitä kasvisruokia. Liharuoat menevät kärkipäähän.

Jääkäri Joonas Räsänen syö mielellään liharuokia.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit