Ajankohtaista

Rakastettu omenakakku valmistuu vain neljästä ainesosasta – itkettävän hyvää!

Julkaistu:

Soppa365
Venäläiseen sharlotkaan uppoaa uskomaton määrä omenoita. Kakun ainekset löytyvät lähes jokaisesta keittiöstä jo valmiiksi.
Sharlotka ihastuttaa kotileipojia omenasyksystä toiseen. Tarvitse vain omenoita, munia, sokeria ja jauhoja. On oikeastaan aika ihmeellistä, että yksi suosituimmista omenaleivonnaisista valmistuu täysin ilman rasvaa.

Toinen ihme on, että tämä omenakakku on niin helppo valmistaa.

Tai, tarvitaan kakkuun nokare voita tai margariinia kuitenkin. Tarkoituksena on nimittäin vuorata vuoka leivinpaperilla, joka on sivelty voilla.

Näin kakku irtoaa kauniisti vuoasta ja leivinpaperi on helppo vetäistä pois kakun päältä ilman, että kakun pintaa tarttuu paperiin. Näppärä tapa saada paperi liimautumaan vuokaan on voidella vuoka kevyesti ja tasoitella paperi sitten vuoan pohjalle ja reunoille.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Vuoaksi sopii irtopohjavuoka tai tavallinen, tasapohjainen kakkuvuoka.

Ja näin se menee: Vuoan pohjalle leivinpaperin päälle levitetään kunnon kerros kirpeitä, viipaloituja omenoita. Omenoiden määrässä ei kannata säästellä, sillä juuri niissä piilee kakun ihanuus.

Päälle vatkataan sokerikakusta tuttu kuohkea muna-sokerivaahto, johon lisätään jauhot. Kohotusainetta ei tarvita.

Jotta omenat varmasti kypsyvät vuoan pohjalla, kakkua paistetaan ensin uunin alimmalla tasolla. Sitten kakku siirretään keskitasolle, jotta myös taikina kypsyy tasaisesti. Tarkkaile paistumista, sillä uunien tehoissa on eroja. Pitkä paistoaika takaa, että kakkuun ladottu omenakasa kypsyy suloisen pehmeäksi täytteeksi.

Kumoa valmis, hetken jäähtynyt omenakakku vadille ja tarjoa se makusi mukaan lämpimänä tai ihan jäähtyneenä. Kakun paras seuralainen on herkullinen, paksu vaniljakastike tai pehmeä, vaniljasokerilla maustettu kermavaahto.

Lue ohje kokonaisuudessaan Soppa365:sta!

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt