Ajankohtaista

Mausta lihapullat muusikko Kasmirin tapaan – mahtavien muhkupullien salaisuus on kolmessa ainesosassa

Julkaistu:

Soppa365
Ruuanlaittoa rakastavan Kasmirin lihapullissa maistuvat harissa, feta ja aurinkokuivatut tomaatit.
Muusikkona tunnettu Kasmir on julkaissut juuri ensimmäisen keittokirjansa Annoskateus, johon on koottu tarinoita ja suosikkiruokia elämän varrelta.

Aiemmin kokkina toimineen Kasmirin lihapullaohje on jo noussut yhdeksi Soppa365:n kestosuosikeista. Resepti on mainio esimerkki siitä, kuinka tutun ruuan voi tehdä hieman helpommin ja maustaa hauskemmin.

Tämä lihapullataikina valmistuu ilman odottelua. Siihen ei nimittäin tule lainkaan korppujauhoja, joiden turpoamista tulisi odotella.

Sen sijaan joukkoon lisätään runsaasti makua antavia aineksia: fetaa, hienonnettua lehtipersiljaa ja aurinkokuivattuja tomaatteja. Sekä harissatahnaa, josta lihapullat saavat maukkaan tulisuutensa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Chilillä ja paprikalla maustetun ranskankerman voit hyvin vaihtaa tavalliseen. Sen tarkoituksena on antaa mehevyyttä lihapulliin, sillä makua riittää niissä muutenkin.

Vaikka ainekset ovat suolaisia, jauhelihaa on ohjeessa niin runsaasti, että pieni suolalisäys jauhelihamassaan on ihan perusteltua. Kannattaa kuitenkin arvioida itse, kuinka suolaisista lihapullista pitää.

Lihapullataikina on saman tien valmis pyöriteltäväksi pellille. Pehmeytensä vuoksi tämä taikina kannattaa kypsentää uunissa, varsinkin jos haluaa tehdä isoja lihapullia kuten ohjeessa.

Samalla vaivalla pullia kypsyy koko pellillinen. Samaan aikaan valmistuu vaikka muusikon herkullinen kukkakaalirisotto, jonka ohje löytyy myös Soppa365:sta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt