Ajankohtaista

Jämäjemmarin uunimunakas on todellinen budjettikokkaajan luottoruoka – mitään ei mene hukkaan

Julkaistu:

Helppo arkiruoka
Tämä uunimunakas on pizzan ohella ehdottomasti paras tapa tyhjentää ruokakaapit.
Nälättää, mutta jäljellä on vain ruuanjämiä?

Otavan julkaisemassa Hyvää & halpaa -kirjassa Sari Rito ja Essi Määttä, jotka saivat inspiraation teokseensa alun perin heidän järjestämästään ”Syyskuun Halparuokalaiset” -somehaasteesta.

Kaikki jämät mukaan

Uunimunakkaalle he ovat arvioineet annoshinnaksi 50 senttiä ja tituleeraavat sitä budjettikokkaajan luottoruuaksi, joka on pizzan ohella ehdottomasti paras tapa tyhjentää kaapit.

– Voit piilottaa kinkkujen, juustojen sekä erilaisten kasvisten jämät munakkaaseen ja mausteiden kanssa toimii sama logiikka, kirjassa kuvaillaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Tätä reseptiä voit muokata juuri sen mukaan, mitä kaapistasi sattuu löytymään.

Jämäjemmarin uunimunakas

6 kananmunaa

1-1,5 dl maitoa

0,5 tl suolaa
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

1 tl mustapippuria

1 tomaatti

1 paprika

2 valkosipulinkynttä

1 dl juustoraastetta

kouralllinen tuoretta pinaattia

Valmistus

  1. Pilko tomaatti ja paprika pieneksi. Vispaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää maito ja mausteet.
  2. Sekoita joukkoon tomaatti, paprika, juusto ja purista mukaan kuoritut valkosipulinkynnet. Revi sekaan lopuksi pinaatit.
  3. Kaada uunivuokaan ja paista 200-asteissa uunissa noin 20 minuuttia.
Resepti: Sari Rito ja Essi Määttä: Hyvää & halpaa (Otava 2017)






Ota kantaa

Maistuuko munakas?

Kyllä! 97% Ei 3%
Ääniä yhteensä 1360

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt