Ajankohtaista

Elokuun suosikkiresepti: tällä ohjeella valmistuvat perinteiset jauhelihatäytteiset kesäkurpitsat

Julkaistu:

Soppa365
Osallistu kesäkurpitsatalkoisiin kokkaamalla herkkuja kesäkurpitsoista! Jauhelihatäytteiset kesäkurpitsat on elokuun toiveruoka numero yksi.
Kesäkurpitsat kypsyivät lämpimän sään vuoksi ennätysaikaisin. Satokausikalenterin jakaman tiedon mukaan kesäkurpitsoja kerätään jopa kaksi kertaa päivässä. Sadon runsauden vuoksi kesäkurpitsat ovat nyt poikkeuksellisen edullisia.

Sosiaalisessa mediassa ei ole viime päivinä voinut välttyä näkemästä aihetunnistetta #kesäkurpitsatalkoot.

Sanalla viitataan epäviralliseen kampanjaan, jolla kannustetaan jokaista käyttämään osuutensa kypsyvistä kotimaisista kesäkurpitsoista.

Nyt on paras hetki tehdä elokuista klassikkoruokaa, täytettyjä kesäkurpitsoja.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Niin herkullista, ettei edes lisukkeita tarvita

Valitse täytettäviksi napakoita, pieniä tai keskikokoisia kesäkurpitsoja. Halkaise ne pitkittäin ja koverra puolikkaat pikkulusikalla veneiksi. Mitä enemmän koverrat, sitä helpommin kurpitsat kypsyvät uunissa ja sitä enemmän veneeseen mahtuu myös täytettä.

Älä heitä koverrettua kesäkurpitsan sisusta pois vaan kuutioi se täytteeseen. Anna täytteen kypsyä hellalla ilman kantta, jolloin enin kosteus haihtuu ja maku tiivistyy.

Esikypsennä kesäkurpitsoja öljyllä siveltyinä 200-asteisessa uunissa noin kymmenen minuuttia. Lisää veneisiin täyte, ripottele päälle juustoraastetta ja jatka kypsentämistä vielä vartti.

Jauhelihatäytteiset kesäkurpitsat ovat niin herkullisia, ettei välttämättä mitään lisukkeita tarvita. Kylkeen riittää raikas salaatti, ja iltaruoka on valmis.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Ohjeen löydät täältä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt