Ajankohtaista

Nyt leivotaan köksäntuntien tutut klassikkoherkut uusiksi!

Julkaistu:

Kodin Kuvalehti
Jauhelihapasteijat, teeleivät ja tuulomantorttu tekevät paluun entistäkin herkullisempina.
Simppelit jauhelihapasteijat ovat vastaus, kun kahvi- tai iltapalapöytään tarvitaan pientä suolaista syötävää.

Uuden tuoreen maun täyte saa savupaprikasta ja tuoreesta timjamista. Jauhelihan tilalla voi käyttää Härkistä, jolloin pasteijat sopivat myös kasvissyöjille.

Parhaimmillaan pasteijat ovat pehmeästä rahka-voitaikinasta tehtynä. Taikina saa kiinteytyä jääkaapissa sen aikaa, kun täytteen riisi kypsyy ja jauheliha ruskistuu.

Teeleivät ovat lähes vartissa valmiit

Supernopeiden teeleipien taikina valmistuu samalla, kun uuni lämpenee. Taikinaa ei tarvitse kohottaa, ja ainekset vain sekoitetaan keskenään.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Teeleipien perusainesta ovat edelleen kaurahiutaleet, mutta nämä teeleivät ovat astetta ruokaisampia, sillä pinnalle ripotellaan voimakkaan makuista juustoraastetta ja siemeniä.

Nesteeksi taikinaan käyvät jugurtti, piimä tai vaikka maito-kermaviiliseos. Rasvaksi riittää juustoraasteen lisäksi ruokalusikallinen öljyä.

Teeleipien juju on rapeassa pohjassa. Onnistunut lopputulos syntyy, kun uunipellin kuumentaa ennalta.

Mokkapalojen esiäiti maistuu 1970-luvulle

Vaaleapohjainen tuulomantorttu on mokkapalojen ohella makeiden leivonnaisten kestohitti.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Klassikon uudessa versiossa pohja mehevöitetään kermaviilillä ja piirakka paistetaan juuri ja juuri kypsäksi. Päälle ripotellaan tuttuun tapaan kookoshiutaleita ja kookoslastuja ja tomusokerikuorrutuksessa maistuu kahvi.

Riittoisasta piirakasta saa jopa 64 palaa, kun levyn jakaa pieniksi makupaloiksi.

Tee kotitaloustuntien klassikot näillä ohjeilla:

Jauhelihapasteijat

Teeleivät

Tuulomantorttu

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt