Ajankohtaista

Helppo italialainen peltileipä, sipulilla kuorrutettu focaccia, tihkuu ihanasti rasvaa

Julkaistu:

Soppa365
Ligurialaisen sipulifocaccian salaisuutena on oliiviöljy, jota käytetään säästelemättä. Pehmeä leipäpohja, karamellisoidut sipulit ja tuore rosmariini sopivat ihanasti yhteen.
Jos focaccia on sinulle tuttu juttu ja rakastat italialaista vaaleaa peltileipää, kokeile seuraavaksi tätä. Pehmeä, sekoittamalla valmistuva leipä on vain kuorrutettu kuullotetulla, kevyesti karamellisoidulla sipulilla ja valeltu oliiviöljyllä.

Sipulipinnasta leipä saa sekä ruokaisuutta että rutkasti makua. Mikä parasta, leipä on vegaanista ihan luonnostaan. Sipulien maukkauden vuoksi kukaan ei jää kaipaamaan juustoa tai voita.

Sipulifocaccia on yksi monista focaccian versioista, joita ligurialaiset rakastavat ruokakulttuurissaan. Tämän focaccian juuret ovat Genovan lähellä sijaitsevassa Camoglissa, jossa kalastajien vaimot ovat tarinan mukaan leiponeet sipulista leipäänsä evääksi töihin lähteville miehilleen.

Ihanuus piilee yksinkertaisuudessa

Kalastaja tai ei, ruokaisalla sipulifocaccialla voi vaikka kuitata hellepäivän lounaan. Pala suolaista, mehevää leipää on myös helppo kuljettaa mukana vaikka rannalle. Focaccia sopii myös mainiosti ruokapöytään esimerkiksi maukkaan tomaattikeiton tai caprese-salaatin rinnalle.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Sipulileivän makuun voi vaikuttaa sillä, kuinka kauan sipuleita kypsentää. Alkuperäisessä sipulifocacciassa on vielä hieman sipulien purutuntumaa jäljellä.

Jos pidät enemmän kauniin ruskeiksi karamellisoituneista sipuleista, voit kypsentää niitä pannulla hieman kauemmin. Uunikypsennys hoitaa loput.

Tämän sipulifocaccian lähes ainoa mauste on tuore rosmariini. Se on ainoa, mitä leipä kaipaa, sillä sen ihanuus piilee yksinkertaisuudessa: pehmeässä pohjassa ja paahtuneessa sipulipinnassa.

Reseptin löydät täältä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt