Ajankohtaista

Meheväksi kuorrutettu uunilohi on helppo ja takuuvarma herkku

Julkaistu:

Soppa365
Kaipaatko uutta twistiä uuniloheen? Kokeile kuorruttaa lohi piparjuurella maustetulla juustotahnalla. Erityistaitoja kokkaamiseen ei tarvita.
Mitä ruuaksi kesävieraille? Uudet perunat kiehumaan, mutta jotain parempaa tarvittaisiin särpimeksi. Kokeile seuraavaksi piparjuuri-juustotahnalla kuorrutettua uunilohta.

Tämän reseptin ideana on leikata kalafilee valmiiksi annospaloiksi ja kuorruttaa ne uunissa. Osta siis lohta pala mieluiten fileen leveästä päästä, jotta siitä leikatut palat kypsyvät keskenään samassa ajassa. Leikkaa pala neljään osaan ja mausta suolalla.

Kalan kypsennys alkaa pannulta, jossa fileepaloja paistetaan nahkapuoleltaan muutama minuutti. Näin nahkasta tulee miellyttävän rapea, eikä se tartu ikävästi kiinni lautaseen ruokailun aikana.

Valmista kuorrutus sekoittamalla raastettua parmesaania, tilliä, raastettua piparjuurta ja oliiviöljyä keskenään paksuksi tahnaksi. Nosta esipaistetut lohifileet leivinpaperin päälle pellille ja kuorruta ne seoksella.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Uunista pois jo kymmenenkin minuutin jälkeen

Sitten kala on valmis nostettavaksi 225-asteiseen uuniin. Voit säädellä kypsymisaikaa makusi mukaan. Jos pidät lohkeavasta, juuri ja juuri kypsästä kalasta, voit ottaa kalan uunista jo vajaan kymmenen minuutin paistoajan jälkeen.

Jos taas haluat kalan kypsyvän loppuun, paista hieman kauemmin. Vartin paistoaika on hyvä varsinkin paksuille kalapaloille. Paistoaikaan vaikuttaa kuitenkin myös se, kuinka kauan kalat ovat viettäneet pannulla ennen uuniin menoaan.

Voit raastaa kuorrutukseen tulevan piparjuuren joko piparjuuripalasta tai käyttää valmista piparjuuritahnaa. Lisää sitä hieman säästeliäämmin, ettei mausta tule liian vahvaa.

Myös tuoreen piparjuuren käytössä kannattaa ottaa oma maku huomioon. Kalasta tulee parmesaanin ja tillin ansiosta joka tapauksessa herkullista.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Tee lisukkeeksi yksinkertainen kastike sekoittamalla ranskankerman joukkoon sitruunaa, suolaa ja mustapippuria. Sopivan hapokas valkoviini kruunaa aterian.

Reseptin löydät Soppa365:sta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt