Ajankohtaista

Epäiletkö helteen tehneen tepposet? 5 merkkiä kertoo, jos ruoka on mennyt pilalle pakastimessa

Julkaistu:

Ruokala
Pakastimen pohjalle on valunut outoa nestettä? Tässä tapauksessa koko pakastin kannattaa tyhjentää ja puhdistaa.
Kesähelteet ovat laittaneet keittiön kylmälaitteet koetukselle. Uutisoimme esimerkiksi eilen vesilasitestistä, jolla voi tarkistaa jääkaapin todellisen lämpötilan helposti ja vaivatta.

Samalla kerroimme, että Rakennuslehden mukaan laitteiden käyttöhäiriöt lisääntyvät, kun lämpötilaero laitteen sisällä verrattuna ympäristön lämpötilaan on normaalia suurempi ja esimerkiksi jääkaapin tai pakastimen ovea tulee jatkuvasti availtua.

Ruoka ei pysy ikuisesti hyvänä pakastimessa, erityisesti, jos pakastin on ollut kovalla koetuksella. On joitakin merkkejä, joista voi päätellä ruoan menneen pilalle. Alkuperäinen lähde on The Kitchn -sivusto.

1. Pakastimen pohjalla on outoa nestettä

Jos huomaat, että pakastimen pohjalle on valunut jotain, kannattaa olla tarkkana.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Erityisesti, jos neste on vaaleanpunaista ja näyttää valuneen jostain lihasta tai pihvistä. Joko pakastimesi on jossain vaiheessa päässyt sulamaan, ja ruoka on näin ollen mennyt pilalle, tai neste on päässyt valumaan ennen kuin se on pakastunut.

Valunut neste on saattanut saastuttaa myös muut pakkasessa olleet ruoat. Pakastin kannattaa sulattaa ja pestä läpikotaisin ennen kuin sen ottaa jälleen käyttöön. Lue täältä ohjeet pakastimen sulattamiseen.

2. Liha on harmaata tai muuten muuttanut väriään

Uutisoimme vuosi sitten, että jos lihan väri on muuttunut merkittävästi, esimerkiksi punainen liha harmaaksi tai harmaanruskeaksi, voi se olla merkki siitä, että liha on päässyt kosketuksiin ilman kanssa ja kuivunut.

Vaikka liha periaatteessa on edelleen syömäkelpoista, voi kuivuminen vaikuttaa sen koostumukseen ja makuun.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

3. Ruoka haisee eltaantuneelta ja pilaantuneelta

Haju saattaa tulla esiin vasta sulatuksen jälkeen. Erityisesti, jos liha tai merenelävät haisevat kummallisilta, ovat ne luultavasti päässeet pilaantumaan. Älä leiki ruokamyrkytyksen uhalla, ja heitä ruoka pois.

4. Vihannekset ovat muuttuneet värittömiksi

Liian kauan pakkasessa olleen parsakaalin kirkas vihreä väri katoaa. Sama pätee muihin kypsennettyihin ruokiin, jos niiden värit ovat haalistuneet, on se yleensä merkki siitä, että ne ovat kuivuneet huonon pakkauksen tai liian pitkän säilytyksen myötä.

5. Pakastepussi on mennyt rikki

Global News -sivusto suosittelee, että ruoka heitetään pois, jos pakkaus on vaurioitunut. On erittäin hyvä todennäköisyys, että ruoka on päässyt kosketuksiin ilman kanssa ja kuivunut.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt