Ajankohtaista

Tiedätkö jo, miksi pallogrillin pohjalla on pieni ritilä? Tärkeämpi kuin luulit

Julkaistu:

Ruokala
Grillihiiliä ei laiteta suoraan grillin pohjalle. Jotta hiilet palaisivat tasaisemmin, tarvitaan pohjalle pieni ritilä.
Suomalaiset rakastavat grillausta, eikä näin elokuun alussa grillikauden loppumisesta ole vielä tietoakaan. Yleensä grilli kaivetaan esiin siinä vaiheessa, kun aurinko edes hieman pilkottaa pilvenraosta – oli maassa lunta tai ei. Grilli viedään takaisin säilöön, kun sade piiskaa naamaan eikä ulkona tarkene olla enää lainkaan.

Vaikka moni on satsannut kaasugrilliin, onhan se kovan grillaajan kannalta näppärä, on edelleen monia vannoutuneita pallogrillin ystäviä.

Pallogrilli on helposti liikuteltava, ja se sopii niin omalle pihalle kuin mökille tai siirtolapuutarhaan.


Moni on saattanut pohdiskella, mikä tarkoitus pallogrillin pohjalla olevalla pienellä ritilällä on? Kerroimme viime kesänä, että sillä on itse asiassa tärkeämpi tehtävä kuin mitä luulisi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Ritilä tekee pienen ilmaraon grillin pohjan ja ritilän väliin. Hiilet kaadetaan tämän ritilän päälle. Moni tekee sen virheen, että hiilet kaadetaan suoraan pallogrillin pohjalle. Silloin ilma ei pääse kiertämään. Hiilet tulisikin kaataa keoksi ritilän päälle. Näin ne palavat paremmin.

Ennen grillausta, hiilet levitetään tasaisemmin. Keskelle jätetään vähemmän hiiliä kuin reunoille.

Jos miettii, miten grillaustehoa saisi paremmaksi, kannattaa muistaa, että hiilissä on myös eroja. Laadukkaan hiilen tunnistaa pussin painosta. Kannattaa nostaa pussia ja verrata sitä toiseen pussiin, ja valitse painavampi.

Muista myös, että pallogrillaaminen vaatii hieman enemmän aikaa kuin vaikkapa kaasugrilli. Pallogrilli ei ole grillausvalmiina heti sytytyksen jälkeen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt
    Tuoreimmat