Ajankohtaista

Tajuttoman helpossa, mahtavan maukkaassa mustikkakakussa ei ole sokeria – etkä tarvitse edes uunia

Julkaistu:

Raakakakku
Tätä kakkua suositellaan, jos ei ole aiempaa kokemusta raakakakuista.
Jos kokemusta ei ole raakakakuista, mutta haluaisi sellaista kokeilla, kannattaa asialistalle ottaa tämä mustikkainen herkku.

Sokeriton, munaton, gluteeniton ja vehnätön mustikka-unelmakakku on Virpi Mikkosen Herkkuja ilman sokeria ja gluteenia -kirjasta (Otava 2015).

Et tarvitse uunia, joten valmistus onnistuu vaikka siirtolapuutarhassa!

Koristele kakku kookoskermavaahdolla ja tuoreilla mustikoilla.


Pohja

2 dl manteleita

1 dl hasselpähkinöitä

4 pehmeää medjool-taatelia

0,25 tl kaardemummaa

  1. Hienonna mantelit ja pähkinät hienoksi muruksi esimerkiksi tehosekoittimella. Viipaloi mukaan taatelit, lisää kardemumma ja hienonna seos tasaiseksi.
  2. Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle pala leivinpaperista, jotta kakun siirtäminen on helpompaa myöhemmin.
  3. Painele pohjataikina vuoan pohjalle tiiviiksi kerrokseksi.

Täyte

3 banaania

2 dl tuoreita mustikoita

1 tl vaniljauutetta

1 rkl kotimaista luomuhunajaa (tai kookossiirappia)

1,5 dl kylmäpuristettua kookosöljyä sulatettuna

Vuoan halkaisija: noin 17 cm

  1. Sekoita banaani ja mustikat tasaiseksi massaksi, esimerkiksi tehosekoittimella.
  2. Lisää mausteet ja sula kookosöljy. Sekoita tasaiseksi.
  3. Kaada seos pohjataikinan päälle ja levitä tasaiseksi.
  4. Siirrä kakku pakkaseen pariksi tunniksi jähmettymään. Valmista sillä aikaa kookoskermavaahto kakun päälle.

Kookoskermavaahto

2 tlk täysrasvaista kookosmaitoa, jääkaapissa yön yli säilytettynä

0,5 tl aitovaniljajauhetta

1 rkl kotimaista luomuhunajaa tai hieman steviaa

  1. Avaa kaksi kookosmaitotölkkiä (yön yli jääkaapissa seissyttä) pohjasta ja valuta ulos nestemäinen kirkas aine. Voit käyttää nesteen myöhemmin vaikka smoothieen.
  2. Lusikoi tölkkeihin jäänyt valkoinen tahna kulhoon. Vatkaa seos sähkövatkaimella kunnes seos alkaa muuttua kermavaahdon kaltaiseksi.
  3. Lisää joukkoon hunajaa ja aitovaniljajauhetta.
  4. Jos kookoskerma muuttuu liian juoksevaksi, laita se hetkeksi jääkaappiin.
Lähde: Virpi Mikkonen: Herkkuja ilman sokeria ja gluteenia (Otava 2017)

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt