Ajankohtaista

Parmesaanikana, kirsikkasalaatti ja sitruunamousse: Kokeile Priscan elokuisia herkkuja

Julkaistu:

Prisca
Kirsikkasalaatti, salvia-parmesankana ja sitruunamousse. Näillä saat ihanan elokuisen aterian koko perheelle.
Edessä ihana elokuu, sen pimeät illat ja pieni haikeus kesän loppumisesta. Ruoan ystävälle elokuu on juhlaa. Se tarjoaa lautaselle paljon värikästä.

Napsautetaan uuni päälle ja valmistetaan herkullinen kanapata, paahdetaan kirsikoiden kaveriksi hieman possunkylkeä ja jälkkäriksi raikas sitruunamousse. Kyllä kelpaa!

Kirsikkasalaatti


½ l kirsikoita

250 g ylikypsää possun kylkeä

1 punasipuli

1 rkl kasvisöljyä

0,5 tl suolaa

2 rkl hunajaa

rukolaa

kourallinen saksanpähkinöitä

Pese ja puolita kirsikat, poista kivet. Leikkaa kylki pieniksi kuutioiksi. Leikkaa punasipuli viipaleiksi. Lorauta paistinpannulle tilkkanen kasviöljyä. Paista kylkipalat rapeiksi, lisää joukkoon kirsikat. Mausta suolalla ja hunajalla. Paista vielä hetki, kuitenkin niin, että kirsikat pysyvät kiinteinä. Nosta rukolaa salaattikulhoon, kaada kirsikkahöystö päälle ja ripottele päälle vielä punasipulirinkuloita ja saksanpähkinöitä. Tarjoa heti lämpimänä.

Valmistusaika: 20 minuuttia

Annoksia: 4–6

Salvia-parmesaanikana


2 dl kermaa

2,5 dl kanalientä

½ sitruunan mehu

3 valkosipulinkynttä

150 g parmesaania

6 broilerin rintafileepihviä

10 lehteä salviaa

pinaattia

Valmista kastike. Kiehauta kattilassa kerma ja kanaliemi. Purista joukkoon sitruunamehu ja valkosipulinkynnet sekä lisää salvian lehdet. Anna kiehua kasaan ilman kantta noin 10 minuuttia. Raasta parmesaani ja sulata se kastikkeen joukkoon.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen.

Paista broilerifileisiin pinnat paistinpannulla niukassa öljyssä. Nosta fileet uunivuokaan, kaada päälle kastike ja iso kourallinen pinaatinlehtiä. Nosta uuniin 30–40 minuutiksi. Tarjoa riisin kera.

Valmistusaika: 30 + 40 minuuttia

Annoksia: 4–6

Sitruunamousse


2 sitruunan mehu (1 dl)

1 sitruunan kuori

1,5 dl sokeria

50 g mantelilastuja

2 dl vispikermaa

250 g mascarponea

1 rkl vaniljasokeria

Valmista sitruunasiirappi. Pese sitruuna huolella ja raasta sen kuori hienoksi raasteeksi. Purista sitruunoista 1 desilitra mehua. Kaada mehut, kuoret ja sokeri paksupohjaiseen kattilaan ja keitä noin 5 minuuttia, kunnes seos on siirappimaista. Varo keittämästä liikaa, sillä sitruunan maku muuttuu kitkeräksi.

Paahda mantelilastut hennosti pannulla.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon mascarpone, sekä vaniljasokeri. Lusikoi seosta pieniin jälkiruokakulhoihin ja ripottele väliin mantelilastuja. Juuri ennen tarjoilua kaada päälle noin ruokalusikallinen sitruunasiirappia ja aseta siirappi pöytään maun mukaan lisättäväksi.

Valmistusaika: 30 minuuttia

Annoksia: 4–6


IS-Plussan kokki Prisca Leclerc on isän puolelta ranskalainen. Hän on syntynyt Pariisissa, mutta käynyt koulunsa Suomessa.

Prisca on kouluttautunut ruokatuottajaksi ja työskennellyt ruokajuttujen parissa kymmenen vuotta. Hän on kirjoittanut kaksi keittokirjaa, Tarte tatin (2015) ja Mokkapala (2017).

Prisca haluaa tehdä monipuolista, vaivatonta ja maukasta ruokaa sesongin raaka-aineista.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt