Ajankohtaista

Mummin sitruunakakku on kohdannut voittajansa! Supermehevä herkku kahvipöytään

Julkaistu:

Soppa365
Jos rakastat meheviä kahvikakkuja, tässä on seuraava reseptisi. Juuri nyt kesäkurpitsaa saa todella edullisesti.
Moni miettii nyt ruokia ja leivonnaisia, joihin voisi upottaa kesäkurpitsaa. Jos kuulut niihin onnekkaisiin, joilla tulvii kesäkurpitsoja ovista ja ikkunoista, leivo tämä kakku. Saat upotettua siihen kokonaisen kesäkurpitsan.

Valitse napakka, kohtuullisen pieni kesäkurpitsa ja raasta se karkeaksi. Jos raaste on kovin kosteaa, voit valuttaa sitä hetken siivilässä. Muutoin voit käyttää raasteen kakkuun sellaisenaan.

Kakun tekotapa on perinteinen. Munat ja sokeri vaahdotetaan, jonka jälkeen joukkoon lisätään muut ainekset. Koska rasvana on rypsiöljy ja maitona mantelimaito, kakku on maidoton. Jos haluat pitää sen sellaisena, voit voidella vuoan maidottomalla margariinilla ennen jauhottamista. Muussa tapauksessa voit vaihtaa taikinan mantelimaidon hyvin tavalliseen.

Kuten muutkin kahvikakut, kesäkurpitsakakku paistuu torvellisessa kakkuvuoassa tasaisimmin. Taikina on niin mehevää, että kypsyminen vie yli tunnin. Se kannattaa paistaa uunin alimmalla tasolla, jotta pinta ei tummu ennen aikojaan. Voit myös peittää kakun tarvittaessa leivinpaperilla paistamisen aikana. Näin varmistat että kakku ehtii ennen pinnan paahtumista kypsyä loppuun myös sisältä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kesäkurpitsakakku säilyy mainiosti. Voit tehdä kakun jääkaappiin, jossa se vain mehevöityy odottaessaan tarjoilua. Suojaa kakku kuitenkin tiiviisti kuvulla, ettei se imaise jääkaapista muita tuoksuja itseensä.

Kesäkurpitsakakun ohjeen löydät täältä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt