Ajankohtaista

Sikke Sumari vinkkaa hellekesän parhaan reseptin: raikas, superherkullinen kalasalaatti

Julkaistu:

Sikke - ruokaa rakkaudella
Helteellä maistuu kevyt ja raikas kalasalaatti. Siken resepti vie kielen mennessään.
En tiedä minkälaisia kalasaaliita näin kuumalla ilmalla saadaan, mutta sen tiedän, että kevyttä ja raikasta tekee mieli syödä.

Siksi annankin tässä reseptin, jonka tekeminen ei lainkaan rasita ja syöminenkin menee sutjakasti, koska se maistuu niin hyvälle!

Marinoitua kalaa Positanon tapaan:

500g kuha-, tai siikafileetä

1 tl suolaa

1/2 dl valkoviinietikkaa

1 + 1/2 dl oliiviöljyä

1/2 sitruunan mehu

muutama oksa sileälehtistä persiljaa silputtuna

sormisuolaa myllystä



Leikkaa fileet ohuiksi siivuiksi ja levitä ne vieretysten laakealle vadille.

Kaada siivujen päälle sen verran suolalla maustettua valkoviinietikkaa, että ne peittyvät.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy



Anna raakakypsyä, kunnes kala muuttuu läpikuultavasta valkoiseksi (noin ½-1h siivujen paksuudesta riippuen).

Valuta ylimääräinen viinietikka pois ja painele siivuja talouspaperilla, jotta kaikki viinietikka imeytyy pois.



Sekoita oliiviöljy ja sitruunamehu ja kaada seos kalafileille.

Mausta silputulla persiljalla ja suolalla. Anna maustua vielä puolisen tuntia.


Kerran viikossa Ilta-Sanomien verkkosivuille palstaa kirjoittava Sikke Sumari antaa käteviä vinkkejä kotikeittiöön ja kertoo keittiökuulumisiaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Sikke Sumari on helsinkiläinen ruokakirjailija ja tv-kokki. Hän emännöi kokkikursseja Saarenmaalla, harrastaa sauvakävelyä, maailmanmatkailua, ruokatoreilla luuhaamista ja keittokirjoja.

Siken päämääränä on saada suomalaiset perheet saman ruokapöydän ääreen niin usein kuin mahdollista. Siksi Sikke tarjoaa resepteissään helppoa ja nopeaa kotiruokaa, joka on aina maistuvaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt