Ajankohtaista

Mustikkainen Napoleon-kakku on näyttävä herkku – täytteessä jännittävä yllätys, jota ei uskoisi löytävänsä täytekakusta

Julkaistu:

Soppa365
Tätä raaka-ainetta et olisi osannut odottaa löytäväsi täytekakusta.
Tunnetko Napoleon-leivoksen? Se on rapeakuorinen voitaikinaleivonnainen, jossa on kermainen täyte. Nimi juontuu leivoksen kotikaupungista, Napolista. Sotapäällikön kanssa sillä ei siis ole mitään tekemistä. Mutta mikä parasta: ihanan napoleonleivoksen voi nyt muuttaa vielä näyttävämmäksi herkuksi: kakuksi.

Raikkaista mustikoista ja valmiista lehtitaikinasta syntyy kesän komein kahvikakku, jonka täytteessä on yllätys: kermaliköörillä maustettu mannapuuro. Maun lisäksi tässä leivonnaisessa koukuttavat erilaiset suutuntumat.

Jokaisessa lusikallisessa on jotain rapeaa, lehtevää ja pehmeää. Mannapuuro kakussa saattaa kuulostaa epäilyttävältä, mutta kermaliköörin kanssa siitä muodostuu uskomattoman maukas täyte – kokeile vaikka! Kakkuun sopivat mustikoiden lisäksi muutkin loppukesän marjat, esimerkiksi viinimarjat ja vadelmat.

Napoleon-kakun ohjeen löydät täältä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt