Ihana retroherkku iltapalapöytään! Vanha kunnon peltilihapiirakka maistuu koko perheelle

Voitaikinalevyjen sisään leivottu jauhelihariisiseos tuo mieleen lapsuuden iltapalat. Onnistumisen salaisuus on puuroriisissä.

Peltipiirakka on todellinen retroruoka.

25.7.2018 15:08

Tehtiinkö teilläkin ennen koko pellin täyttävää lihapiirakkaa, jossa oli taikinalevyjen välissä jauhelihasta, riisistä ja kananmunasta tehty seos? Retroherkkuun on helppo hurahtaa uudelleen!

Lihapiirakka on parasta itse tehdystä rahkavoitaikinasta, mutta kaupan isoista lehtitaikinalevyistä piirakan saa tehtyä helpoiten.

Mausta kunnolla, maku miedontuu jäähtyessä

Täytteen riisiksi kannattaa valita puuroutuvaa, jotta täyte pysyy kasassa. Keitä riisi kasvisliemessä. Lisää kypsän riisin joukkoon ruskistettu jauheliha, joka on maustettu kunnolla. Täyte saa maistua voimakkaalle, koska maku miedontuu piirakan jäähtyessä. Hienonna täytteen joukkoon myös kaksi puolikypsää kananmunaa – tuloksena on juuri sopivan tahmea massa, joka pysyy kasassa taikinalevyjen välissä.

Täytettä ei kannata levittää reunoihin saakka, jotta pohjan saa käännettyä piirakan kannen päälle.

Peltilihis kannattaa jäähdyttää kunnolla ennen syömistä, jotta maut tulevat parhaiten esiin. Siksi se onkin parhaimmillaan seuraavana päivänä.

Piirakan voi myös tehdä etukäteen paistovalmiiksi jääkaappiin ja paistaa ennen tarjoilua.

Tee täydellinen peltilihapiirakka ohjeella, joka löytyy täältä!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit