Ajankohtaista

Itkettävän helppoa, mutta hyvää – suomalaisesta kurkusta syntyy lisuke, jonka jokainen osaa tehdä

Julkaistu:

Kurkku
Hölskytyskurkut ovat nopea herkku, joka onnistuu keneltä tahansa.
Avomaankurkut ovat kiinteä osa suomalaista kesää. Satokausi on alkanut, joten niistä voi jo loihtia lisäherkkua ruokapöytäänsä.

Erityisen helposti ja nopeasti valmistuu hölskytys- tai hyrskytyskurkkuina sekä mummon kurkkuina tunnettu lisuke, joka maustetaan etikalla ja tillillä.

Ne sopivat niin juhlapöytään ja arkiruokien lisukkeeksi, grillaukseen kuin kesäisten kalaruokien kaveriksi.

Hölskytyskurkut

4 avomaankurkkua (tai 1 kasvihuonekurkku)
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

2 rkl viinietikkaa

1 rkl sokeria

1 tl suolaa

3 rkl hienonnettua tilliä

Valmistus

  1. Kuori kurkut halutessasi.
  2. Siivuta ohuiksi viipaleiksi esimerkiksi terävän juustohöylän avulla.
  3. Siirrä kurkkuviipaleet ja muut aineet hillopurkkiin ja hölskyttele kunnolla, jotta kurkku maustuu.
  4. Tarjoile heti.

Ohjeen löydät myös täältä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Mummon kurkut

1 iso kasvihuonekurkku tai 4 avomaankurkkua

1-2 rkl tilliä hienonnettuna

1 tl hienoa merisuolaa

2 rkl väkiviinaetikkaa

2 rkl sokeria

Valmistus

  1. Siivuta kurkku. Nosta siivut purkkiin yhdessä muiden ainesten kanssa.
  2. Sulje purkki ja sekoita voimakkaasti.
  3. Tarjoile kurkut heti tai nosta ne kylmään. Kylmässä seisoessaan niistä irtoaa nestettä, ja ne maustuvat paremmin.
  4. Voit myös leikata kurkun pituussuunnassa halki ja lusikoida kurkun kostean sisuksen pois. Tämän jälkeen pilko kurkku ja valmista se ohjeen mukaan.

Ohjeen löydät myös täältä.

Mistä tunnistaa sopivan avomaankurkun?

Hyvä avomaankurkku tuoksuu raikkaalta. Se on myös napakka ja alle 15 senttimetrin pituinen, pinnaltaan rosoinen ja tummanvihreä.

Kellertäviä, pulleita ja kosteita kurkkuja, jotka tuoksahtavat oudolta, kannattaa vältellä. Jos kurkut eivät mene heti käyttöön, kannattaa niitä säilyttää 8-10 asteessa ja etyleeniä tuottavien hedelmien ja tomaatin ulottumattomissa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt