Ajankohtaista

Tee perinteinen mustikkapiirakka uudella tavalla – 3 helppoa ja herkullista muunnelmaa

Julkaistu:

Mustikkapiirakka
Pullapohjainen mustikkapiirakka herauttaa aina veden kielelle. Joskus kestosuosikkikin kaipaa vaihtelua – kokeile galettea, moussekääretorttua ja rapeita muruja!
Galette eli avopiirakka on ihana vaihtoehto murotaikinapohjaiselle mustikkapiirakalle – ja vähintään yhtä nopea tehdä.

Galetessa viehättää rapsakka pohja, joka onnistuu takuulla, koska piirakka paistetaan uunipellillä.

Tämä piirakka sopii hyvin suurpiirteiselle leipojalle: taikina valmistuu nopeasti nyppimällä, jonka jälkeen se saa levätä hetken jääkaapissa. Taikina kaulitaan rennosti suoraan leivinpaperin päällä, lisätään keko muhevia mustikoita ja reunat taitellaan täytteen päälle.

Galette maistuu parhaalta hieman jäähtyneenä suoraan uunista kylmän maidon ja jäätelön kera.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Pehmeä mustikkamousse tekee kääretortusta suussasulavan

Mustikkamoussella täytetty kääretorttu nostaa kotitaloustuntien hittileivonnaisen uuteen kukoistukseen! Moussen voi tehdä jääkaappiin odottamaan jo edellisenä päivänä, ja sitä voi tarjota jälkiruuaksi sellaisenaan.

Kääretorttutaikinaan saa parhaan vaahdon, kun käyttää huoneenlämpöisiä munia. Kuivat aineet kannattaa lisätä taikinaan siivilän läpi paakkujen välttämiseksi.

Lopputulos on kuohkea, kun taikinaa ei tässä vaiheessa sekoita kuin aivan vähän.

Leivinpaperi irtoaa tortun pohjasta helpommin, kun sipaisee kuuman paperin pintaan hiukan kylmää vettä.

Reilusti mustikoita ja kauraa eli melkein superruokaa

Nopeasti sekoitettava taikina ja rapea kauramuruseos tekevät mustikkapaistoksesta vastustamattoman. Kauraa tässä piirakassa on runsaasti, ja mustikoiksi käyvät niin tuoreet kuin pakastetutkin.

Taikinaa ei tarvitse vatkata eikä vaivata, vaan ainekset sekoitetaan, painellaan piirasvuoan pohjalle. Päälle levitetään mustikat ja voista, fariinisokerista ja kaurahiutaleista pyöräytetty seos, joka paistuu uunissa ihanan rapeaksi.

Muruisa mustikkapiirakka on parhaimmillaan jäätelön seurassa.

Tee mustikkapiirakat näillä ohjeilla:

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt