Ajankohtaista

”Ei ole enää trendikästä olla kännissä” – yksi alkoholiton drinkki on ylitse muiden

Julkaistu:

Alkoholittomat juomat
Yhä useampi suomalainen nauttii baarien alkoholittomasta tarjonnasta.
Kyllähän niitä menee, kuuluu yhdenmukainen vastaus, kun eri baareilta kysyy alkoholittomien juomien suosiosta.

– Meillä alkoholittomien drinkkien myynti on noussut huomattavasti. Jos vaikka miettii viime kesää, ei melkein kukaan tullut kyselemään niiden perään, Club Kaikun apulaisravintolapäällikkö Anni Wainio toteaa.

Mikä tähän on syynä?

Esimerkiksi Torni Ateljee Barin palvelupäällikkö Kaarina Bäck mainitsee, että heidän asiakkainaan käy paljon turisteja ja lapsiperheitä, joille alkoholittomat juomat maistuvat.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kaikista alkohollilista drinkeistä saakin Tornissa alkoholittoman version.

”Ei ole enää tyylikästä olla kännissä”

Yllättävää lienee kuitenkin se, että baareissa, joihin eivät alaikäiset pääse, alkoholittomuus on nousussa.

– Ihmiset haluavat mennä ystävien kanssa ulos nauttimaan parit juomat ilman, että pitäisi aina ottaa alkoholia, Wainio pohtii syytä muutokselle.

Yhä useampi lähtee myös bilettämään selvinpäin, kertoo Steam Hellsingin ravintolapäällikkö Emilia Kursu.

– Miedot alkoholit ovat nostaneet päätään väkeviin verrattuna. Siinä samalla alkoholittomien cocktailien, mocktailien, suosio on kasvanut. Ei ole enää niin trendikästä olla kännissä kuin ennen, hän kiteyttää.

Mojitoa ja muuta raikasta

Kaikissa kolmessa baarissa yksi kesädrinkki, raikas mojito, on ylitse muiden.

– Vadelmamojito on kyllä meidän suosituin drinkki. Toinen kesän hitti on mansikkamargarita, Bäck kertoo.

– Mojito on kansainvälisesti tunnettu, ja kaikki tietävät, miltä se maistuu. Sitä voi myös muokata helposti: murskata sekaan kurkkua ja laittaa mansikkaa, Wainio sanoo.

Näin kesäaikaan raikkaus, virkistävyys ja jääpitoisuus ovat kovaa huutoa alkoholittomissa juomissa. Asiakkaiden mieltymyksiä pyritään seuraamaan mahdollisimman tarkasti.

– Pitkää vai lyhyttä, hedelmäistä vai marjaisaa, happamampaa tai makeaa... Piirteitä voi kuvailla tosi tarkasti. Erityisen tärkeitä meille ovat laadukkaat raaka-aineet, Steam Hellsingin Kursu painottaa.

Laadukkaat ja tuoreet ainesosat ovat keskiössä myös Kaikussa.

– Ei käytetä kauheasti siirappia tai esansseja, ettei raikkauden maku mene pois, Wainio sanoo.

Holi vaihtuu lennosta holittomaan

Drinkkien ohella alkoholittomat oluet ja siiderit ovat alkaneet kiinnostaa baarikansaa.

Alkoholiton juoma saattaa nykyisin baarien aukioloaikojen pitenemisen myötä maistua myös humalaiselle.

– Kaiku on tätä nykyä auki viiteen asti viikonloppuisin, mutta alkoholinmyynti loppuu neljältä. Loppuillan ajan ihmiset tulevat sitten pyytämään alkoholittomia, Wainio paljastaa.

Mikä on oma lempimocktailisi? Kerro alla!

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt