Ajankohtaista

Lohileivät Siken tapaan – käytä jämäperunat ihanasti ja helposti

Julkaistu:

Sikke - ruokaa rakkaudella
Kokeile jämäperunoille Siken ihanaa ja helppoa lohileipäreseptiä.
Ihanasta sillilounaasta jäi hiljattain jäljelle muutama soma, keitetty peruna. Eihän niitä voi, eikä saakaan heittää pois!

Jokaisella on varmasti jokin oma luottoreseptinsä, johon perunat sopivat – voihan sitä napata vaikka yhden haarukkaan sillin seuraksi ja suoraan suuhun!


Kerronpa kuitenkin miten ne itse käytin. Vinkistä voi olla apua ihmiselle, joka ei juuri nyt keksi, miten perunansa parhaiten käyttäisi.

Et tarvitse kuin nokareen voita ja pienen nipun tilliä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Peruna-tilli-lohileivät

Muhenna perunat haarukalla ja hienonna tilli.


Sulata voi – tai vielä parempi on, jos jaksat ruskistaa sen. Tämä käy niin, että kuumennat voita, kunnes sen pinnalle nousee vaahto ja jatkat kuumentamista, kunnes vaahto on kadonnut ja voi tuoksuu ihanan pähkinäiselle.

Kattilaa on syytä koko ajan heiluttaa ja seurata voin käyttäytymistä.

Ensin nimittäin vaikuttaa siltä, ettei voi ruskistu koskaan. Sitten se tapahtuukin salamannopeasti, ja on hyvä kaataa voi heti toiseen astiaan, ettei kuuma kattila polta sitä.


Lisää sula voi ja tillisilppu perunoihin.

Levitä peruna-tilliseos näkkärien päälle ja perunan päälle lohta, silliä tai muuta tähteeksi jäänyttä kalaa.


Oli muuten ihanaa huurteisen olutlasillisen kera!


Kerran viikossa Ilta-Sanomien verkkosivuille palstaa kirjoittava Sikke Sumari antaa käteviä vinkkejä kotikeittiöön ja kertoo keittiökuulumisiaan.

Sikke Sumari on helsinkiläinen ruokakirjailija ja tv-kokki. Hän emännöi kokkikursseja Saarenmaalla, harrastaa sauvakävelyä, maailmanmatkailua, ruokatoreilla luuhaamista ja keittokirjoja.

Siken päämääränä on saada suomalaiset perheet saman ruokapöydän ääreen niin usein kuin mahdollista. Siksi Sikke tarjoaa resepteissään helppoa ja nopeaa kotiruokaa, joka on aina maistuvaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt