Ajankohtaista

Nopein tapa putsata grilli - lika irtoaa ilman jynssäämistä

Julkaistu:

Grillaaminen
Grillin puhdistaminen ei ole se hauskin puhde. Se kuitenkin kannattaa – ihan jokaisen käyttökerran jälkeen.
Suomalainen grillaa mielellään vaikka kaiken mahdollisen näin kesäisin. Herkuttelun tuoksinnassa saattaa kuitenkin unohtua eräs oleellinen vaihe: grillin puhdistaminen.

Grilli kannattaa puhdistaa jokaisen käyttökerran jälkeen.

Puhdistuu parhaiten vielä lämpimänä

Puhdistamista ei myöskään ole syytä turhaan odotella ja viivyttää.

Lihatiedotusyhdistys ry muistuttaa, että helpoiten grilli puhdistuu, kun se on vielä vähän lämmin. Silloin palanut ruoka irtoaa ilman suurta jynssäämistä ja teräsharjalla hankaamista.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Jos laiskottaa, ritilän päälle laitettava leivinpaperi, folio tai foliovuoat voivat olla pelastus. Niitä käyttämällä ruoka ei pala kiinni, ja grilli pysyy siistimpänä koko grillikauden ajan.

Maltti on valttia

Kevyen lempeä ja maltillinen kypsennys on parasta kaikille grilliruuille. Isot lihanpalat, esimerkiksi ribsit, kannattaa kypsentää ensin uunissa tai keittämällä ja antaa viimeinen silaus grillissä.

Näin liha säilyy mehukkaana ja herkullisena.

Myös turvallisuus on tärkeää. Kunnon grillaaja varaa grillin viereen riittävät sammutusvälineet.

Lähde: Lihatiedotusyhdistys ry

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt