Tällaisia ruokia on tarjolla viikonlopun festareilla: Ruisrockissa, Wanaja Festivaaleilla sekä Jysäreillä - ei enää vain makkaraperunaa

Festarikesä on kuumimmillaan. Musiikin ohella ympäri Suomen nauttia voi myös kulinaristisista elämyksistä.

Festariruoka on monipuolistunut viime vuosina.

5.7.2018 17:26

Jokainen meistä tunnistaa yhden tyypillisimmän festaristereotypian: makkaraperunat ketsupilla, tai jos villiksi rupeaa, niin majoneesilla ja muilla mausteilla.

Perinteiset festarieväät ovat kuitenkin nykypäivänä saaneet rinnalleen monenlaisia vaihtoehtoja.

”Trendikästä katuruokaa”

Nordic Gourmetin Pilpo Schreinerin mukaan festariruuan kehitys on tapahtunut viimeisen kuuden, seitsemän vuoden aikana.

– Perinteiset makkaraperunat ja kebab-wokit ovat saaneet rinnalleen suuren valikoiman katuruokaa, jota tarjoillaan ruokarekoista ja erilaisista pop up-keittiöistä, Schreiner toteaa.

Festariväkeä kiinnostaakin jatkuvasti enemmän eksoottisemmat makuelämykset.

– Myös erikoisruokavaliot sekä kasvava kasvis- ja vegaaniruokatrendi on huomioitu nykyisessä, alati laajentuvassa festivaaliruokavalikoimassa.

Muun muassa tällaisia ruokia on tarjolla viikonloppuna ympäri Suomen järjestettävillä festareilla, kuten Turun Ruisrockissa, Hämeenlinnan Wanaja Festivaaleilla sekä Himoksen Jysäreillä.

Perinteistä pöperöä twistillä

Ranet Premium Loaded Fries tarjoaa Ruisrockissa ”ranet kanalla”. Annoksessa on ranskalaisia, chilipaahdettua broileria, valkosipulia sekä chirancha -majoneesia ja hoisinkastiketta.

Himoksen Jysäreillä ja Wanaja Festivaleilla voi saada artesaanibriossin välissä Black Angus -rotukarjapihvin tai vaihtoehtoisesti vegaanisen falafel-pihvin American Burger Food Truckista.

Lisää burgeria! Ruisrockissa Treffi Pub & Bistro tarjoaa juustopurilaisia.

Mexican Street Kitchen Food Truckista saa Wanaja Festivaleilla tortilloja nachoilla.

Tätä hodaria possunkyljellä tarjoilee Wanaja Festivaleilla Butcher’s Hot Dogs and More Food Truck.

Vähän erikoisempaa

Ruisrockissa Karu-ravintolasta saa tuplafriteerattua kanaa korealaisella chiliglaseerauksella. Mukana on myös riisiä, majoneesia, seesaminsiemeniä ja kevätsipulia.

Jysäreillä voi nauttia aasialaisista mauista, kuten chilisestä ja valkosipulisesta kanasta tai vaihtoehtoisesti Korean BBQ-possusta tai hapanimelästä tofusta riisin tai nuudeleiden kera.

Pitaleipänsä väliin voi Jysäreillä ja Wanaja Festivaleilla valita rotukarjakebabia, falafeliä tai kanakebabia Street Pitas Food Truckista.

Mikä on omaa lempiruokaasi festareilla? Kommentoi alle!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit