Ajankohtaista

Tällaisia ruokia on tarjolla viikonlopun festareilla: Ruisrockissa, Wanaja Festivaaleilla sekä Jysäreillä - ei enää vain makkaraperunaa

Julkaistu:

Festariruoka
Festarikesä on kuumimmillaan. Musiikin ohella ympäri Suomen nauttia voi myös kulinaristisista elämyksistä.
Jokainen meistä tunnistaa yhden tyypillisimmän festaristereotypian: makkaraperunat ketsupilla, tai jos villiksi rupeaa, niin majoneesilla ja muilla mausteilla.

Perinteiset festarieväät ovat kuitenkin nykypäivänä saaneet rinnalleen monenlaisia vaihtoehtoja.

”Trendikästä katuruokaa”

Nordic Gourmetin Pilpo Schreinerin mukaan festariruuan kehitys on tapahtunut viimeisen kuuden, seitsemän vuoden aikana.

– Perinteiset makkaraperunat ja kebab-wokit ovat saaneet rinnalleen suuren valikoiman katuruokaa, jota tarjoillaan ruokarekoista ja erilaisista pop up-keittiöistä, Schreiner toteaa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Festariväkeä kiinnostaakin jatkuvasti enemmän eksoottisemmat makuelämykset.

– Myös erikoisruokavaliot sekä kasvava kasvis- ja vegaaniruokatrendi on huomioitu nykyisessä, alati laajentuvassa festivaaliruokavalikoimassa.

Muun muassa tällaisia ruokia on tarjolla viikonloppuna ympäri Suomen järjestettävillä festareilla, kuten Turun Ruisrockissa, Hämeenlinnan Wanaja Festivaaleilla sekä Himoksen Jysäreillä.

Perinteistä pöperöä twistillä


Vähän erikoisempaa


Mikä on omaa lempiruokaasi festareilla? Kommentoi alle!

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt