Näistä helpoista mustikkamuffineista tuli hitti – onnistuu taatusti - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Näistä helpoista mustikkamuffineista tuli hitti – onnistuu taatusti

Muhkeat mustikkamuffinit valmistuvat sukkelaan, sillä taikina vain sekoitetaan. Kardemumma antaa ihanan mustikkapiirakan maun.

4.7.2018 20:00

Helpot mustikkamuffinit ovat Kodin Kuvalehden suosituin mustikkaresepti – eikä ihme!

Muffinit onnistuvat aina, valmistuvat pikapikaa ja maistuvat meheviltä, mustikkaisilta, mutta eivät äklömakeilta.

Ainekset sekoitetaan vain mahdollisimman nopeasti, taikina jaetaan vuokiin ja paistetaan. Ihanuutta lisää se, että taikinan ja täytteiden kanssa ei tarvitse olla turhantarkka.

Muffinit rakastavat marjoja, hedelmiä, suklaata, pähkinöitä ja taikinan nesteeksi käyvät maito, kerma, piimä ja jugurtti. Voisulan voi korvata juoksevalla rasvavalmisteella ja jopa rypsiöljyllä, jolloin leipominen on vieläkin nopeampaa.

Valmistuvat vieraiden ollessa jo paikalla

Hienoimpaan marja-aikaan muffinit kannattaa tietysti tehdä tuoreista mustikoista, vadelmista ja puolukoista. Jos marjoja ei ole, voi marjat korvata tummasuklaarouheella.

Taikinaa saa maustaa makunsa mukaan kardemummalla, joka on erinomainen makupari mustikalle, tai sitten sitruunankuorella ja kaakaojauheella.

Uunituoreissa muffineissa parasta on rapea pinta, joka katoaa nopeasti jo lyhyen säilytyksen jälkeen. Juuri siksi muffinit ovat erinomainen kahvipulla ja tarjottava lapsen kavereille.

Muffinit valmistuvat ystävien kanssa jutellessa ja lasten leikkiessä. Muffinit tulevat myös yleensä syödyksi kerralla.

Ja jos jotain jää, marjainen muffini on herkullista aamukahvinkin kera. Ylimääräiset voi myös pakastaa huoletta.

Kaksi vinkkiä: sekoita vähän ja jäähdytä

Muffineja tehdessä tärkeintä on muistaa, että taikinaa ei sekoita liikaa, jotta se ei sitkisty ja menetä kuohkeuttaan. Siksi kuivat ja märät aineet sekoitetaan ensin erikseen. Marjat pyöräytetään joukkoon vasta aivan lopuksi, jotta ne eivät värjää taikinaa.

Taikina on melko paksua ja tahmeaa, joten sekoittaminen onnistuu parhaiten puuhaarukalla. Taikinan saa annostelua paperivuokiin tai muffinipellille kätevästi kauhalla tai kahdella lusikalla.

Kun muffinit ovat paistuneet, siirrä ne ritilälle jäähtymään, jotta pohjan kosteus haihtuu.

Muffineita kannattaa säilyttää paperipussissa tai leivinpaperissa, jolloin ne pitävät rapean pintansa.

Tee helpot mustikkamuffinit tällä ohjeella.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit