Suomalainen kala on kesällä parasta – haukimurekepihvit, jotka vievät takuulla kielen mennessään

Kalaruuat ovat kautta aikojen kuuluneet kiinteänä osana suomalaiseen kesäpöytään, eikä ihme.

3.7.2018 14:19

Tuhannet järvemme tarjoavat kalastajille oivat apajat napata koukkuunsa vaikka hauen.

Pro Kala ry kannustaakin nyt suomalaisia nautiskelemaan tuoreesta kalasta. Eritoten hauki on hyvä valinta, sillä siitä on moneen.

Sen lisäksi, että hauki on inspiroinut lukuisia runoilijoitamme, on sen maku myös monelle mieluisa.

– Juuri hauki sopii mainiosti niin pihviin, keittoon kuin savustukseenkin. Jos se on kelvannut runoilijan muusaksi, niin miksipä ei kotikokin, yhdistyksestä suitsutetaan.

Kerroimme toukokuussa, kuinka monet kotimaiset villikalat ovat jääneet turhan vähälle huomiolle: Kalastaja paljastaa pomminvarman salaisuuden, jolla kala nappaa taatusti - vesissä on aliarvostettuja herkkuja

Esimerkiksi nämä haukimurekepihvit hellivät makunystyröitäsi ja ovat herkullisen kesäinen vaihtoehto grillaamiselle.

Haukimurekepihvit

500 g haukifileetä

1 tl suolaa

2 munaa

2 dl ruokakermaa

1 ½ rkl perunajauhoja

valko- tai mustapippuria

1 ruukku rucolasalaattia tai pinaattia tai 50-100 g pakastepinaattia

50 g tomaatti-basilikatuorejuustoa (rasvaa 13%)

paistamiseen: tilkka rypsiöljyä tai juoksevaa margariinia

Valmistus

  1. Pidä kaikki raaka-aineet kylmässä ennen valmistusta.

  2. Silppua pinaatti tai rucola, tai anna pakastepinaatin sulaa.

  3. Leikkaa haukifilee parin sentin paloiksi ja nosta se monitoimikoneen kulhoon.

  4. Lisää suola ja surauta kala hienoksi.

  5. Lisää joukkoon pippuria, munat, ruokakerma ja perunajauhot.

  6. Anna sitten koneen käydä, kunnes seos on tasaista.

  7. Sekoita silputtu rucola tai pinaatti lusikalla massan joukkoon.

  8. Sipaise leivinpaperi öljyllä ja nosta ruokalusikalla murekemassa 8-10 pihviksi paperin päälle.

  9. Paina kostealla sormella syvennys pihvien keskelle ja nosta siihen nokare tuorejuustoa.

  10. Painele kiinni ja litistä pihvejä vähän kostealla kädellä tai lastalla.

  11. Paista pihvit pannulla keskilämmöllä noin kolme minuuttia kummaltakin puolelta.

  12. Tarjoa haukimurekepihvien seuraksi esimerkiksi uunipunajuuria tai perunoita ja ruusu- tai parsakaalia tai vihreitä herneitä.

Lähde: Pro Kala ry

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit