Ajankohtaista

Ei lapsuudesta tuttua maitomuhjua: Jos et pidä kesäkeitosta, tämä resepti voi muuttaa mielesi

Julkaistu:

Soppa365
Huippukokin ohjeella kesäkeitosta tulee kaikkien herkkua.
Kun huippukokki Jouni Toivanen tekee kesäkeiton, hän tarvitsee jääpaloja ja kännykän.

Kumpikaan salaisista ainesosista ei päädy lopulliseen keittoon, mutta ilman niitä syntyy lapsuudesta tuttua maitomuhjua.

Jääpaloja tarvitaan, koska keiton vihannekset eivät saa kypsyä liikaa. Usein keitoissa on haasteena se, että vihannekset eivät kypsy tasatahtia. Toivanen on ratkaissut ongelman keittämällä vihannekset peräjälkeen. Siksi tarvitaan kännykkää ja sen ajastinta.

Kiehuvassa vedessä keitetään ensin sipuli. Kuutiot nostetaan jääpalojen joukkoon kolmen minuutin jälkeen. Näin jatketaan, kunnes perunat saavat keittyä vedessä loppuun asti.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Lopuksi kaikki vihannekset palautetaan liemeen ja lisätään maito. Toivanen maustaa keiton vielä sinihomejuustolla, mutta se on vapaaehtoinen lisä. Keitto on loistavaa ilman sitäkin.

Katso ohje Sopasta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt