Ajankohtaista

Kesäloma pelastettu – tämän helpompaa sämpyläreseptiä et löydä

Julkaistu:

Soppa365
Minuutissa tehty taikina ja rapea lopputulos ei jätä ketään kylmäksi.
Helpon leivontatrendin ytimessä on kylmäkohotus. Usein opetetaan, ettei hiiva toimi ilma lämpöä, mutta riittävällä ajalla hiiva toimii kyllä kylmässäkin.

Hiiva tarvitsee toimiakseen nestettä, aikaa ja ravinnetta. Lämpö auttaa sitä toimimaan nopeasti.

Kylmäkohotettuihin kotisämpylöiden taikinan sekoittaminen on pikaista hommaa. Käytä kaapista puurohiutaleita, erilaisia jauhoja ja siemeniä tai pähkinöitä. Aikaa taikinan tekemiseen menee minuutti.

Kun taikina on kohonnut yön yli rauhassa jääkaapissa, lusikoi aamulla nokareita pellille. Taikinaa on helpompi käsitellä lusikoilla kuin käsin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Pienet sämpylät paistetaan korkeassa lämpötilassa nopeasti, jotta pinnasta tulee rapean rouskuva ja sisuksesta pehmeä.

Katso helppojen sämpylöiden ohje Sopasta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt