Ajankohtaista

Makea yllätys tekee Siken helposta raparperipiirakasta astetta paremman

Julkaistu:

Sikke - ruokaa rakkaudella
Sikke päätti kokeilla, kuinka mustikkapiirakan ohje toimii raparperin kanssa. Lopputulos on erinomainen.
Minulla on erinomainen mustikkapiirakan ohje, jossa on tosi helppo ja hyvä pohja. Mutta laiska, kun olen, halusin kokeilla, kuinka se soveltuisi raparperipiirakkaankin.

Ja hyvinhän se toimi!


Raparperien alle laitoin kerroksen raastettua mantelimassaa tuomaan makuun makeutta ja pehmeyttä.

Ihana, maukas kesäpiirakkahan siitä sukeutuikin. Kannattaa tarjota vaniljakastikkeen tai jätskin kera.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Ne tasoittavat kivasti raparperin happamuutta ja mantelimassan makeutta.

Taikina

175 g voita

1/2 tl leivinjauhetta

3 dl vehnäjauhoja (laitoin puolet kokojyvää)

1 dl sokeria


Päälle

n. 100g raastettua mantelimassaa

6-7 dl pilkottua raparperia


  1. Sulata voi ja anna jäähtyä hetki.
  2. Sekoita leivinjauhe jauhoihin.
  3. Sekoita kuivat aineet sulaan voihin.
  4. Levitä taikina kostein sormin piirakkavuokaan, jaa mantelimassaraaste taikinan päälle ja sen päälle raparperipalat.
  5. Paista uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes paistoksen reunat ovat kullanruskeat.
  6. Nauti sellaisenaan tai vaniljajäätelön kera.

Kerran viikossa Ilta-Sanomien verkkosivuille palstaa kirjoittava Sikke Sumari antaa käteviä vinkkejä kotikeittiöön ja kertoo keittiökuulumisiaan.

Sikke Sumari on helsinkiläinen ruokakirjailija ja tv-kokki. Hän emännöi kokkikursseja Saarenmaalla, harrastaa sauvakävelyä, maailmanmatkailua, ruokatoreilla luuhaamista ja keittokirjoja.

Siken päämääränä on saada suomalaiset perheet saman ruokapöydän ääreen niin usein kuin mahdollista. Siksi Sikke tarjoaa resepteissään helppoa ja nopeaa kotiruokaa, mikä on aina maistuvaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt