Ajankohtaista

Pientä luksusta kesäpöytään! Kukkajääpalat ja kurkkugazpacho viilentävät ihanasti hellepäivänä

Julkaistu:

Elämän makuja
Kesällä pieni herkuttelu on ihan paikallaan. Pientä luksusta ruokapöytään voi tuoda hieman erilaisilla jääpaloilla tai vaikka raikkaalla minttusiirapilla.
Kesällä maistuvat viileät herkut ja helpot, kauniin kesäiset tarjottavat. Marjat ja hedelmät toimivat mainiosti pikkusyötävänä.

Kaivovedestä saa erityistä kukkajääpaloilla ja minttusiirapilla. Tee kerralla jääpaloja koko kesän tarpeisiin! Jäisiä paloja voi myös tehdä hedelmistä, viinirypäleistä, vesimelonista tai sitruunasta.

Raikas tillillä maustettu kurkkugazpacho maistuu niin kesäiseltä kuin kesä vain voi maistua. Se valmistuu helposti ja nopeasti vaikka brunssille.

Herkulliset jääpalat


vesimelonia

hunajamelonia

lohikäärmehedelmää

syötäviä kukkia kaupasta tai luonnosta (syreeni, voikukka, maitohorsma, ruusu)

kuohuviiniä

viinirypäleitä

sitruunaa

Jääpalojen tekemiseen voi käyttää vapaasti omaa mielikuvitusta, tässä kuitenkin muutama valmis vinkki kesäisten janojuomien viilentämiseksi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Veteen jäädytetyt syötävät kukat sopivat jääteehen tai kivennäisveden viilentäjäksi.

Jäädytettyä kuohuviiniä kannattaa kokeilla sitruunaisen tai muunmakuisen kivennäisveden kanssa aikuisten kesäjuomaksi.

Jäädytettyjä viinirypäleitä, sitruunoita ja marjoja varrastikussa voi käyttää koristeena kaikkiin kylmiin juomiin tai drinkkeihin. Jäädytetyt viinirypäleet ja melonit toimivat myös sellaisenaan herkutteluun kesäkuumalla.

Valmistusaika: 5 min. + jäädyttäminen

Annoksia: jääpaloja kannattaa kerralla tehdä pakkaseen koko kesän tarpeeseen.

Raikas minttusiirappi


4 dl vettä

2 dl sokeria

1 ruukku vahvaa minttua

Mittaa kattilaan vesi ja sokeri. Kuumenna ja sekoita, kunnes sokeri on liuennut veteen. Lisää minttu ja anna kiehua maltillisesti noin 8–10 minuuttia, välillä sekoittaen. Kaada siirappi lasipurkkiin jäähtymään.

Kun siirappi on jääkaappikylmää, poista mintut siirapista. Säilytä jääkaapissa.

Sekoita pari ruokalusikallista siirappia kahteen ja puoleen desilitraan kylmää vettä, kivennäisvettä tai raparperi- tai mansikkamehua.

Valmistusaika: 15 min. + jäähdytys

Annoksia: n. 3,5 dl siirappia

Kurkkugazpacho


2 kurkkua

4 kevätsipulin vaaleaa vartta

2 valkosipulinkynttä

1 tl suolaa

mustapippuria

2 dl turkkilaista jogurttia

8 tillin vartta (poista paksuimmat varren osat)

paahdettua leipää

Kuori kurkut ja paloittele. Mittaa kaikki ainekset blenderiin. Keiton voi tehdä myös sauvasekoittimella.

Blendaa keitto mahdollisimman sileäksi. Maista suola ja lisää tarvittaessa. Nosta keitto jääkaappiin vielä tunniksi maustumaan ja viilenemään.

Tarjoa paahdettujen leipätikkujen kera.

Valmistusaika: 15 + 60 min.

Annoksia: 4–6


Ruoan monitaituri Prisca Leclerc tekee Ruokalan lukijoille herkkuja rakkaudella.

IS-Plussan kokki Prisca Leclerc on isän puolelta ranskalainen. Hän on syntynyt Pariisissa, mutta käynyt koulunsa Suomessa.

Prisca on kouluttautunut ruokatuottajaksi ja työskennellyt ruokajuttujen parissa kymmenen vuotta. Hän on kirjoittanut kaksi keittokirjaa, Tarte tatin (2015) ja Mokkapala (2017).

Prisca haluaa tehdä monipuolista, vaivatonta ja maukasta ruokaa sesongin raaka-aineista.

Priscasta voit lukea lisää täältä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt