Maisemakahvilan raparperipiirakan kehittäjä Katariina ei jaksanut kuoria omenoita - keksi ohjeen, josta tuli hitti - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Maisemakahvilan raparperipiirakan kehittäjä Katariina ei jaksanut kuoria omenoita - keksi ohjeen, josta tuli hitti

Kirpakka raparperi ja pehmeä rahka sopivat saumattomasti yhteen.

27.6.2018 18:50

Maisemakahvilan raparperipiirakka on kaikkien huulilla, sillä tätä hittipiirakan ohjetta etsitään ja jaetaan nyt todella ahkerasti. Googlessa maisemakahvilan raparperipiirakka -haulla tulee yli 11 000 osumaa.

Instagramissa tekstitunnisteella #maisemakahvilanraparperipiirakka on jaettu jo lähes 350 kuvaa.

Kerroimme keskiviikkona, kuinka piirakan voi tehdä itse: Hittipiirakka on saanut nimensä hämeenkyröläisestä maisemakahvilasta: Kokeilimme ohjetta ja tulos oli mahtava

Vaikka ohje on noussut nyt hitiksi, piirakkaa on tarjottu kesäkahvilassa noin 30 vuoden ajan.

– Parvekkeelta avautuu historiallinen Hämeenkyrön kansallismaisema, kahvilan omistaja Katariina Pylsy selventää Ilta-Sanomille kahvilan nimen taustaa.

Kyse on piimäpohjaisesta piirakasta, johon tulee täytteeksi raparperia ja rahkaa. Pylsy kertoo saaneensa hitiksi nousseen piirakkareseptin vuosikymmeniä sitten tuttavaltaan. Ohje oli alunperin omenapiirakalle.

Alkuperäistä reseptiä Pylsy on muunnellut jonkin verran, esimerkiksi kahvilassaan hän valmistaa piirakan gluteenittomista jauhoista. Piirakka onkin ollut gluteenittomana vaihtoehtona muiden myytävänä olevien kahvilatuotteiden joukossa.

Salaisuudet ovat helppous ja mehevyys

Kerran Pylsy sai naapurilta lahjaksi runsaasti raparperia. Hän ei jaksanut kuoria omenoita, joten päätti kokeilla piirakkapohjaa raparperille.

– Ja siitä tuli huippuhyvää!

Hitti piirakasta tuli, kun Kotilieden toimittaja kysyi hyvää ja helppoa reseptiä kahvilanpitäjältä. Resepti alkoi nopeasti levitä.

Pylsy uskoo, että piirakan suosion taustalla on se, että se on helppo valmistaa, ja se on todella mehevä. Osa valmistaa piirakan tavallisista jauhoista, vaikka Pylsyn mielestä piirakka on parempi gluteenittomana.

Kirpakka raparperi ja rahka sopivat saumattomasti yhteen.

Reseptin suosio on yllättänyt Pylsyn.

– Kerran etsin internetistä jotain raparperistä, ja törmäsin omaan nimeeni. Se yllätti, Pylsy sanoo.

Tuttu kahvila paikallisille

Kahvilatoimintaa Maisemakahvilassa on vain muutaman viikon ajan heinä-elokuun vaihteessa.

Pylsyn päivätyö on Sastamalan maaseutujohtajana, mutta kahvilaa hän pitää kesälomallaan. Se on kuin harrastus. Lapset ovat kukin vuorollaan olleet kahvilassa kesäapulaisina.

Maisemakahvila Hämeenkyrössä on auki 13.7-

Maisemakahvila on paikkakuntalaisille tuttu paikka. Pylsy sai talon, jossa kahvilaa pyöritetään, 10-vuotiaana isältään lahjaksi.

Järvenrannalla sijaitseva kahvila edustaa hyvin poikkeuksellista arkkitehtuuria Suomessa, amerikkalaista länkkäritunnelmaa.

– Isäni vuokrasi taloa aiemmin kesäasunnoksi. Kansanedustaja Matti Hokkanen on esimerkiksi aikoinaan viettänyt kesäänsä talossa. Hän sanoi, että järvelle avautuva parveke on stressinpoistoparveke ja joi aina aamukahvinsa siellä, Pylsy sanoo.

Paljasta meille erityisen hyvä kesäkahvila ja heidän tuotteensa. Laita viestiä osoitteeseen jonna.waddington@iltasanomat.fi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit