Ajankohtaista

Suositut radiojuontajat testasivat wings-kastikkeet: ”Tulisuudessa potku kohdillaan”

Julkaistu: , Päivitetty:

Radioraati maisteli marketeista saatavia siipikastikkeita. Tulista oli.
Chicken wingsit eli kanansiivet ovat monien herkkua. Amerikasta lähtöisin oleva sormisyötävä kaipaa lautaselle kaveriksi perinteiseen tapaan kastikkeen. Varsinkin isommissa marketeissa valmiiden kanansiipikastikkeiden tarjonta on melko monipuolista.

Ilta-Sanomien kokoama kastikeraati maisteli marketeista saatavia kanansiipikastikkeita Helsingin keskustassa sijaitsevassa Elmo Sport Bistrossa.

Raati koostui tällä kertaa radiojuontajista. Mukana olivat Radio Rockin iltapäivän juontaja Marce Rendic, Radio Rockin aamuohjelmasta tuttu Paula "Paukkki" Rinta-Kanto, Radio Suomipopin iltapäiväjuontaja Tinni Wikström, Loopilta tuttu Jekku Berglund sekä Helmiradion Ile Jokinen.


Raati arvioi tuotteiden makua, koostumusta ja tulisuutta. Raatilaiset antoivat tuotteille pisteitä kouluarvosanoin 4–10 ja niistä laskettiin keskiarvo.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Testiin valittiin seitsemän erilaista kanansiipikastiketta. Mukana oli yksi mieto, kaksi keskitulista, kolme tulista ja yksi erittäin tulinen siipikastike. Kastikkeita maistettiin sellaisenaan. Kanansiipiä ei pohjamaustettu.

Testin voittajasta ei ollut epäselvyyttä. Texas Pete Siipikastike (medium) nousi raadin suosikiksi kouluarvosanalla 8½. Siipikastike sai kehuja sopivasta tulisuudesta, mausta ja koostumuksesta.

– Paras kastike näistä seitsemästä! Hyvä koostumus ja sopiva tulisuus, kommentoi Paukkki Rinta-Kanto.


Toiselle sijalle nousi tulinen Siipiweikot Hot Wings –kastike kouluarvosanalla 8.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Siipiweikkojen tulisessa kastikkeessa oli mielestäni eniten makua ja tulisuudessa oli potku kohdillaan, Tinni Wikström summaa.

Raadin inhokkikastike, kouluarvosanalla 4½, oli Siipiweikkojen Hot Wings X-Hot –kastike. Se sai moitteita varsinkin liiasta etikkaisuudesta. Kanansiipien ystävänä tunnettu Marce Rendic kommentoi erittäin tulista kastiketta lyhyesti: ”Kauheaa!”.

Yleinen mielipide testipöydässä tuntui olevan se, että kastikkeiden suurin ongelma ei ole tulisuus, vaan liika etikkaisuus. Ile Jokisen mukaan testissä 5½ pistettä saanut Texas Pete Buffalo Wing Sauce on niin etikkaista, että sitä voisi ”juottaa vaikka anopille”. Marce Rendic puolestaa totesi kastikkeen olevan täysin sielutonta.

Testin seitsemästä kastikkeesta ainoastaan yksi on valmistettu Suomessa. Radioraadin makunystyröitä hellinyt suomalainen kastike myös voitti testin.

Testin tulokset ja raadin kommentit voit lukea artikkelin lopussa olevasta taulukosta. Taulukkoon on listattu arvosanojen keskiarvon lisäksi myös kanansiipikastikkeiden ainesosat, valmistusmaat ja hinnat.

Jos grafiikka ei näy, katso se tästä:

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt