Näin paistetaan parhaat letut: lisää ainekset oikeassa järjestyksessä ja vältät paakut - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Näin paistetaan parhaat letut: lisää ainekset oikeassa järjestyksessä ja vältät paakut

Tee tänä kesänä elämäsi parhaat letut.

Taikinaan voi myös lisätä mehua tuomaan uudenlaista makua.­

23.6.2018 14:04

Lettujen asema on vankka. Sen voi päätellä jo nimitysten määrästä: plätty, lätty, ohukainen, räiskäle ja lettu ovat rakkaan ruuan monet nimet.

Menestyksekkäiden lettujen kaava on yksinkertainen: hyvärakenteinen taikina, sopiva pannu ja paistolämpötila, tiraus rasvaa ja hyvä lasta.

Taikinan rakenteeseen voi vaikuttaa muutamalla kikalla.

Kokoa ainekset oikeassa järjestyksessä: Riko ensin kulhossa munien rakenne ja lisää tiraus nestettä. Lisää sitten kuivat aineet ja lopuksi vasta neste.

Näin taikinasta tulee tasainen ja paakuton.

Toinen tärkeä vaihe on taikinan turvottaminen. Anna jauhojen turvota rauhassa ainakin puoli tuntia. Silloin lettujen paistaminen on huomattavasti helpompaa.

Uutta makua lettuihin saat sekoittamalla taikinan maidon sijasta mehuun.

Juureslettuja valmistuu punajuuri- ja porkkanamehusta. Makeita jälkiruokalettuja syntyy omenamehusta.

Kurkkaa lisää vinkkejä sekä reseptit peruslettutaikinaan ja punajuurilettuihin täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit