Säästä aikaa äläkä pilko: Kesän muhkein raparperipiirakka on helppo tehdä - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Säästä aikaa äläkä pilko: Kesän muhkein raparperipiirakka on helppo tehdä

Raparperit menevät nyt pitkinä pätkinä uuniin.

Kun keikautat piirakan, vuoan pohjalle kerääntynyt liemi valuu kostuttamaan pohjaa.

14.6.2018 7:00

Kesän muhkein raparperipiirakka paistetaan ylösalaisin. Vuoan pohjalle aseteltuina raparperit eivät kuivu uunissa, vaan muhivat fariinisokeri-voiseoksessa meheviksi.

Pitkiksi jätetyt varret säästävät pilkkomisen vaivan ja näyttävät kauniilta keikautetun piirakan pinnalla.

Taikinan mehevyyden salaisuutena on joukkoon raastettu mantelimassa. Tilkka kuohukermaa antaa samettisen pehmeän rakenteen. Ripaus kardemummaa maustaa piirakan herkulliseksi.

Kun keikautat piirakan, vuoan pohjalle kerääntynyt liemi valuu kostuttamaan pohjaa.

Jätä raparperikeikaus vielä jäähtymään vuoan alle, jotta kosteus ei haihdu ennen aikojaan.

Tarjoa mieluiten lämpimänä vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.

Ohjeen löydät Soppa365:sta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit