Ajankohtaista

5 vinkkiä täydellisen makkaran grillaamiseen – kokeile ainakin reikäkikkaa

Julkaistu:

Makkara
Makkaran paistaminen ja grillaaminen kuuluvat kesään.
Ilta-Sanomien raati testasi viime viikolla tavallisista ruokakaupoista saatavia grillimakkaroita. Asiantunteva raati maisteli 10 marketeista löytyvää makkaraa, ja voittajaksi valikoitui tämän kesän uutuus.

Jos makkara maistuu, tässä vielä simppeli muistilista onnistuneeseen makkaran grillaamiseen.
  1. Jos grillaat nakkeja, tee niihin pieniä reikiä, jotta ne eivät halkea. Näin ne tulevat lautaselle nätteinä.
  2. Jos makkarasi ovat pakkasessa tai hyvin kylmässä, upota ne avaamattomissa pakkauksissaan lämpimään veteen. Näin se kypsyvät myös sisältä tasaisesti.
  3. Raakamakkarat voi esikeittää 10–20 minuuttia miedolla lämmöllä, grillaaminen onnistuu varmemmin ja nopeammin.
  4. Maista uutuusmakkaraa ilman sinappia. Voihan olla, että makkaralle sopii paremmin joku muu kaveri kuin sinappi.
  5. Jos nyt käy niin, että grillistä jää ylitse jotain, laita kylmään ja luo tähteistä huomenna pyttipannu vaikka aamupalaksi.
Lisätietoja: www.makkara.info

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt