Ajankohtaista

Tunnetko lipstikan? Juuri nyt sesongissa olevasta yrtistä saa loistavan keiton

Julkaistu:

Soppa365
Lipstikka on vahvan makuinen yrtti, jota ei tarvita ruokaan kovin paljon.
Onko lipstikka sinulle tuttu yrtti? Se rehottaa juuri nyt isoina pusikoina pitkin pihoja, ja monilla voi olla kasvista jopa ylitarjontaa.

Monille sen maku ei välttämättä kuitenkaan ole tuttu. Lipstikka on usein ruokien sivuosan esittäjä. Se antaa täyteläistä makua patoihin ja keittoihin.

Yrtti toimii kuitenkin hienosti myös pääroolissa. Legendaarinen kokki Mysi Lahtinen esitteli suomalaisille aikanaan upean lipstikkakeiton reseptin. Nyt soppa on monien kesäperinne: sitä on pakko saada ainakin kerran sesongissa.

Tähän neljän hengen keittoon et kuitenkaan tarvitse kuin kahvikupillisen silputtuja tuoreita lehtiä: niin vahva lipstikan aromi on. Lisäaromia tuo sulatejuusto.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Lipstikan tuoreita lehtiä voi käyttää myös salaatissa, tai pinaatin tapaan vaikkapa letuissa. Jos et saa käytettyä kaikkea lipstikkaa kerralla, sitä voi myös kuivata helposti talven varalle.

Korjaa lehdet ennen kukintaa ja kuivaa ne ilman varsia puhtaan pyyhkeen päällä lämpimässä paikassa, vaikkapa jääkaapin päällä tai ullakolla. Kuivaamiseen menee 2-4 päivää. Säilytä kuivatut lehdet ilmatiiviissä lasipurkissa, valolta suojattuna.

Perinteisen lipstikkakeiton ohjeen löydät Soppa365:sta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt