Ajankohtaista

Siken kolmioleivät syödään aina viimeistä murua myöten – 3 ihanaa tahnaa, eikä kasviksia väliin

Julkaistu:

Sikke - ruokaa rakkaudella
Kolmioleivät ovat täydellisiä eväitä kesäretkille. Sikke kertoo reseptit kolmeen leipien väliin laitettavaan tahnaan, jotka vievät kielen mennessään.
Oli kesä kuuma tai kylmä, sateinen tai kuiva, niin pieni piknik kukkaniitylle, rantahiekalle tai metsän siimekseen mahtuu aina ohjelmaani.

Mukana pitää olla viltti, tyynyjä, päivänvarjo, hyviä ystäviä ja riittävästi ruokaa ja juomaa. Nyyttärimeiningillä mennään ja kun jokainen tuo mukanaan jotain, päästään kaikki vähemmällä!

Minun osuuteni hoituu yleensä pienillä kolmioleivillä, tramezzineilla, joita olen oppinut rakastamaan Italiassa. Niistä pitävät kaikki, eikä mikään määrä koskaan riitä.


Ne on helppo tehdä, kuljettaa ja syödä. Täytteet voivat olla moninaiset, mutta väliin ei laiteta vihanneksia, jotka vain vetistävät leivät.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Vihannekset syödään erikseen. Tässä kolme esimerkkiä suosituimmista täytteistä.

Leiväksi sopii iso vehnä- ja kokojyvävuokaleipä ja makeahko sekaleipä. Tahnaa levitetään leivälle aika reilusti ja toinen leipä asetetaan päälle.

Kuoret leikataan pois ja leipä leikataan keskeltä halki joko vinottain tai suoraan.

Lohi- avokadotahna

100–150 g kylmäsavulohta

1 kypsä avokado

reilusti tilliä

suolaa ja mustapippuria

  1. Pilko lohi pieniksi kuutioiksi.
  2. Silppua tilli ja lusikoi avokadon liha sekaan ja sekoita tahnaksi.
  3. Sekaan voit vielä lisätä ruokalusikallisen tai pari ranskankermaa tai maustamatonta tuorejuustoa.

Kananmunamajoneesi

Kovaksi keitettyjä kananmunia

Majoneesia

Reilusti silputtua tilliä ja persiljaa

Suolaa ja mustapippuria myllystä

  1. Survo kananmunat haarukalla, lisää majoneesia niin, että saat sopivan tanakan tahnan.
  2. Pilko sekaan yrtit, joihin voit vielä halutessasi lisätä vesikrassiakin. Mausta.

Tonnikalatahna

Purkki hyvää tonnikalaa

1 pieni punasipuli

majoneesia

kapriksia

sitruunamehua

suolaa ja mustapippuria myllystä

  1. Valuta tonnikalapurkista neste tai öljy ja survo tahnaksi.
  2. Silppua sipuli pienenpieneksi ja lisää tonnikalaan, notkista seos majoneesilla ja tirauta sekaan tilkka sitruunanmehua.
  3. Tipauta sekaan muutama kapris makua piristämään.
  4. Jos käsillä on tilliä voit silputa sekaan sitäkin. Maistele ja mausta makusi mukaan.
  5. Tällä reseptillä syntyy hyvä täyte myös kypsästä broilerinlihasta.
  6. Majoneesin voi tällöin maustaa curryllä.

Kerran viikossa Ilta-Sanomien verkkosivuille palstaa kirjoittava Sikke Sumari antaa käteviä vinkkejä kotikeittiöön ja kertoo keittiökuulumisiaan.

Sikke Sumari on helsinkiläinen ruokakirjailija ja tv-kokki. Hän emännöi kokkikursseja Saarenmaalla, harrastaa sauvakävelyä, maailmanmatkailua, ruokatoreilla luuhaamista ja keittokirjoja.

Siken päämääränä on saada suomalaiset perheet saman ruokapöydän ääreen niin usein kuin mahdollista. Siksi Sikke tarjoaa resepteissään helppoa ja nopeaa kotiruokaa, mikä on aina maistuvaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt