Ei aina piirakkaa! Raparperista syntyvät myös mainio vispipuuro ja maukas grilliherkku - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Ei aina piirakkaa! Raparperista syntyvät myös mainio vispipuuro ja maukas grilliherkku

Miksi tehdä sesonkivihanneksesta aina samoja ruokia?

Raparperivispipuuron voi tehdä myös kauramaitoon.

7.6.2018 7:00

Raparperipiirakka on suomalaisten suosikki, mutta entäs sen jälkeen, kun piirakat on syöty ja piha on edelleen pullollaan raparperia? Ei hätää.

Kokeile ensin vaikkapa nerokasta grillikikkaa: kääri raparperi ja teelusikallinen sokeria pekoniin ja grillaa keskilämmöllä, kunnes pekoni on paahtunut ja raparperi pehmennyt. Maukasta! Sen jälkeen on aika testata kesän uutta hittiohjetta: vispipuuroa.

Raparperivispipuuro on ruokatoimittaja Emilia Kolarin suosikkiohje. Perinteisesti mannasuurimoista valmistettu puuro maustetaan tilkalla kardemummaa. Kun tarjoiluvaiheessa sekaan lorauttaa tilkan maitoa, maistuu puuro yllättävän paljon raparperipiirakalta.

Sopii sekä aamiaiseksi että jälkiruuaksi!

Raparperivispipuuron ohjeen löydät Soppa365:sta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit