Ajankohtaista

Kuusenkerkkä on metsän aarre – tätä kaikkea voit siitä valmistaa

Julkaistu:

Soppa365
Heleänvihreä kuusenkerkkä on metsän aarre, jonka kannattaa poimia talteen.
Metsäretken helpoin saalis: korillinen kuusenkerkkiä. Niiden poimiminen on nopeaa.

Lupa kerkkien keräämiseen täytyy tosin saada maanomistajalta, sillä kerkkien napsiminen ei kuulu jokamiehen oikeuksiin.

Parhaimmillaan kerkät ovat juuri nyt, noin parin sentin mittaisina, notkeina ja heleänvihreinä. Kerkkiä kannattaa maistaa sellaisenaan. Raikas, hieman pihkainen aromi on monen makuun.

Kerkkiä voi myös silputa tai notkeita ”piikkejä” irrotella esimerkiksi savulohisalaattiin, lampaanlihan marinadiin tai jauhaa mausteeksi peston joukkoon.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Hauska idea on myös savustaa kerkkiä hennosti grillissä, savustuspöntössä tai -pussissa ja upottaa savunmakuiset kerkät lopuksi oliiviöljyä maustamaan.

Kuusenkerkkätee taas syntyy viidessä minuutissa. Kupin pohjalle muutama kerkkä ja kuumaa vettä päälle. Lusikallinen hunajaa tekee juomasta taivaallisen.

Kerkistä syntyy myös näyttävä juustokakku. Metsän maku toimii mahtavasti makeassakin herkussa! Kuusenkerkkäsiirappi maistuu jäätelön tai lettujen kanssa.

Kattilaan puhtaita, yön yli liotettuja kerkkiä, vettä ja sokeria. Siirappi hautuu liedellä tahmean makeaksi aivan itsekseen. Puhtaissa pulloissa siirappi säilyy pitkälle syksyyn.

Kuusenkerkkäjuustokakun ohjeen löydät täältä.

Ja kuusenkerkkäsiirapin täältä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt