Ajankohtaista

Suven ihanin soppa: muista vain 3 asiaa kasvisten keittämisestä ja teet elämäsi parhaan kesäkeiton

Julkaistu:

Kodin Kuvalehti
Alkukesän kasvikset ovat nyt parhaimmillaan, joten nauti kesän mauista. Onnistuneen kesäkeiton salaisuus on napakaksi keitetyissä kasviksissa.
Monilla on kesäkeitosta ikäviä makumuistoja kouluajoilta, mutta nykyaikaisesti tehtynä se on täysin eri keitto ja kesän maukkain soppa!

Näillä kolmella vinkillä onnistut:

1. Käytä tuoretta

Valitse kesäkeittoon tuoreet uuden sadon kasvikset. Raikas lopputulos ei synny vanhoilla perunoilla ja pakasteherneillä ja -kukkakaalilla. Vaihtele kasviksia maun ja saatavuuden mukaan.

2. Kypsennä nopeasti

Kesäkeiton juju on kasvisten oikea kypsyys. Keittoajat ovat erittäin lyhyitä: porkkanat ja kukkakaalit kypsyvät parissa, kolmessa minuutissa, herneet ja retiisit noin minuutissa. Nopeasti kypsennetyt kasvikset jäävät napakoiksi ja säilyttävät kauniin värinsä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

3. Keitä erikseen

Jos haluat tehdä sopan viimeisen päälle, keitä kaikki kasvikset erikseen kasvisliemessä. Nostele kukin erä reikäkauhalla lävikköön, huuhdo kylmällä vedellä ja jätä odottamaan keiton kokoamista.

Lisää lopuksi kasvikset, kerma ja mausteet napakoiksi keitettyjen perunoiden sekaan.

Tee kesäkeitto tällä reseptillä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt