Ajankohtaista

Törkeän hyvät lohileivät grillissä – kalakin kypsyy täydelliseksi eikä repeydy ritilöihin

Julkaistu:

Soppa365
Kun kala on piilotettu leipien väliin, se ei tartu grilliin kiinni.
Kalan grillaaminen on usein hieman haastava laji: herkät kalat kun nappaavat helposti kiinni kuuman grillin pintaan ja repeytyvät. Mutta huoli pois: kun lohifile on piilotettu kahden maalaisleipäviipaleen väliin, se kypsyy juuri sopivan meheväksi eikä tarttumisvaaraa ole.

Perinteiset lohileivät maistuvat sitä paitsi vielä paremmilta grilliraitojen kera!

Muista leikata lohi hyvin ohuiksi viipaleiksi ja maustaa se ennen leipien väliin laittamista. Leivät grillataan nopeasti, ja vain toiselta puolelta.

Voit soveltaa tätä niksiä monenlaisten lohi- tai kalaleipien grillaamiseen. Kokeile kuitenkin myös näitä lisukkeita lohisandwichiin: cajunmauste, avokado ja korianteri ovat nimittäin aivan mahtavat makuparit kalaleivässä. Tärkeää on lisätä mukaan jotain raikasta, oli se sitten sitruuna, lime tai tuore yrtti.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Myös pieni kastike tai tahna tekee lohileivälle hyvää. Tässä ohjeessa on käytetty majoneesia, mutta esimerkiksi salsa tai guacamole olisivat myös toimivia vaihtoehtoja.

Grillattujen lohisandwichien ohjeen löydät Soppa365:sta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt