Ajankohtaista

Ihanat grilliherkut: Jamie Oliverin kuuluisat perunat, grillisiika ja yllätyksenä banaani

Julkaistu:

Elämän makuja
Klassikotkin muokkaantuvat vuosien varrella ja talven aikana mukaan tarttuneet ideat seuraavat grillailuihin.
Kauppoihin saapuneet 4,5-prosenttiset viinit sopivat mainiosti keittiöviineiksi.

Sellaisella on grillisiiankin liemi tehty.

Jamie Oliverin kuuluisat kolmen kerran perunat tuodaan mukaan ulos. Jälkkäriksi sopivat tutut grillatut banaanit, mutta suklaakastike tehdäänkin kookoskermaan.

Valkoviini-fenkolisiika

n. 600 g:n siika
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

1 fenkoli

1 pieni purjo

1 sitruuna

1,5 dl kuivaa valkoviiniä ruokakaupan hyllyltä (4,5%)

1 tl suolaa

0,5 tl valkopippuria

vahvaa foliota

Huuhtele ja kuivaa siika. Leikkaa fenkoli ja purjo viipaleiksi.

Leikkaa sitruuna viipaleiksi. Aseta kala isolle foliopalalle. Suolaa kala sisältä.

Laita puolet kasviksista kalan sisään ja puolet sen ympärille. Kaada päälle valkoviini ja aseta kalan päälle sitruunaviipaleita.

Kääri foliosta pussi kalan ympärille, ei siis liian tiukalle vaan jätä ilmaa kalan ympärille. Nosta grillille kypsymään noin 30 minuutiksi, riippuen grillistä ja kalan paksuudesta, kunnes kalan evä ja nahka irtoavat helposti.

Tarkista välillä nesteen määrä, voit lisätä hieman viiniä.

Nosta kala foliossaan pöytään ja tarjoa perunoiden kera.

Valmistusaika: 15 + 30 minuuttia

Annoksia: 4



Kolmen kerran grilliperunat (Jamie Oliverin perunat)

6 rosamunda-perunaa

3 rkl oliiviöljyä

1 sitruuna

2 tl suolaa

valkoviinietikkaa

Valitse samankokoisia perunoita. Laita uuni lämpiämään 250 asteeseen.

Kuori ja keitä perunoita noin 15 minuuttia.

Valuta vesi kattilasta ja mittaa joukkoon öljy, puolikkaan sitruunan mehu ja suola. Ravistele, jotta maut levittyvät tasaisesti.

Nosta perunat uuniin ja paahda 20–30 minuuttia.

Nosta perunat uunista ja litistä niitä varovasti reikäkauhalla tai puukapustalla, jotta paahtopintaa tulee enemmän. Tähän vaiheeseen saakka voi tehdä edellisenä päivänäkin, mikäli haluat valmistella etukäteen grillausta.

Ennen grillausta pirskottele päälle hieman valkoviinietikkaa. Nosta perunat grillille, mieluiten parilalle tai grillialustan päällä ritilälle ja kypsennä, kunnes niihin tulee maukas grillattu pinta.

Valmistusaika: 75 minuuttia

Annoksia: 6



Grillatut banaanit kookos-suklaakastikkeella

165 ml kookoskermaa

100 g tummaa suklaata

4 banaania

100 g pähkinäsekoitusta

kourallinen kookoslastuja

Valmista suklaa-kookoskastike. Raasta tai hienonna suklaa rouheeksi. Kuumenna kookoskerma kattilassa kiehumispisteeseen.

Sammuta liesi ja lisää joukkoon suklaarouhe. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut kerman joukkoon.

Laita huoneenlämpöön odottamaan.

Rouhi pähkinät terävällä veitsellä reiluksi rouheeksi. Puolita banaanit, nosta ne grillille kuori alaspäin ja grillaa hiilloksella, kunnes kuori alkaa irrota ja banaanit ovat selkeästi pehmenneet (noin 10 minuuttia).

Tarjoa lämpimät banaanit suklaakastikkeen, rouhittujen pähkinöiden ja kookoslastujen kera.

Valmistusaika: 30 minuuttia

Annoksia: 4



Ruoan monitaituri Prisca Leclerc tekee Ruokalan lukijoille herkkuja rakkaudella.

IS-Plussan kokki Prisca Leclerc on isän puolelta ranskalainen. Hän on syntynyt Pariisissa, mutta käynyt koulunsa Suomessa.

Prisca on kouluttautunut ruokatuottajaksi ja työskennellyt ruokajuttujen parissa kymmenen vuotta. Hän on kirjoittanut kaksi keittokirjaa, Tarte tatin (2015) ja Mokkapala (2017).

Prisca haluaa tehdä monipuolista, vaivatonta ja maukasta ruokaa sesongin raaka-aineista.

Priscasta voit lukea lisää täältä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt